plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nestvrdnú, vydržia mäkučké celé dni: Fantastické škoricové slimáky s medom – 1 cesto a máte napečené na týždeň!

Recept na toto cesto mám od babičky, slimáky sú po upečení fantasticky mäkučké a vláčne. V takomto stave vám vydržia celé dni. 

Recept na toto cesto mám od babičky, slimáky sú po upečení fantasticky mäkučké a vláčne. V takomto stave vám vydržia celé dni.

Potrebujeme:

Na cesto

700 g hladká múka

500 ml mlieko

100 g maslo

100 g kryštálový cukor

1 kocka droždie

1 štipka soľ

Škoricová plnka:

100 g maslo

2 ks škoricový cukor

3 lyžice medu

4 lyžičky mletá škorica

Postup:

Zo surovín si vypracujeme cesto (najskôr kvások z teplého mlieka droždia a cukru, potom pridáme aj ostatné prísady), ktoré necháme podkysnúť asi 45 minút. Potom ho rozvaľkáme a potrieme škoricovou plnkou – na plnku stačí len všetko zmiešať. Cesto stočíme do rolády a nakrájame na slimáky.

Tie si naukladáme na vymastený plech, potrieme vlažným mliekom a necháme ešte nakysnúť. Pečieme ich asi 15-20 minút v rúre vyhriatej na 180 stupňov. Potom ich môžeme ešte teplé potrieť troškou masla.

Najlepšie recepty na dnes