Fantastické „Ruské“ knedle zo zemiakovej kaše!

Vynikajúce domáce knedle na slano. Ochutnajte fantastické spojenie zemiakového cesta a mäsovej náplne!

Túto pochúťku som prvýkrát ochutnala na návšteve Petrohradu a našťastie sa mi podarilo získať aj recept. Vyskúšajte tieto vynikajúce knedle plnené mletým mäsom a sami uvidíte, aké chutné je spojenie zemiakového cesta a mletého mäsa.

Potrebujeme:

12 ks stredne veľkých zemiakov

1 väčšie vajíčko

½ šálky hladkej múky

300 g mletého bravčového mäsa

1 lyžičku zemiakového škrobu

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Soľ a čierne korenie podľa chuti

Na preliatie:

Maslo

Nadrobno nakrájanú orestovanú  cibuľu

Nadrobno nakrájanú orestovanú slaninu

Postup:

Polovicu zemiakov uvaríme a následne roztlačíme do zemiakovej kaše.

Zvyšok zemiakov nastrúhame a vytlačíme z nich šťavu. Tekutinu však odložíme bokom a necháme odstáť.

Zmiešame kašu z uvarených zemiakov so strúhanými zemiakmi a pridáme škrobovú tekutinu zo zemiakov. Premiešame, pridáme múku, suchý škrob, vajce, soľ a korenie – dobre premiešame.

Z cesta formujeme placky veľké ako dlaň a do vnútra navrstvíme približne 1 lyžicu ochuteného mletého mäsa. Takto pripravíme všetky knedle.

Na sporák dáme väčší hrniec s vodou, ktorú osolíme. Do vriacej vody vložíme knedle a necháme variť približne 15-20 minút. Knedle najskôr budú plávať pri hladine a neskôr klesnú na dno – to je znak, že sú hotové.

Knedle najlepšie chutia preliate osmaženou cibuľkou a slaninkou alebo šunkou na masle/prípadne na bravčovej masti.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: sovkusom