plny-hrniec_transparent_negativ.png

Fantasticky mäkučké rožteky s jablkami a čokoládou – dlho vláčne, mäkučké a jednoduché na prípravu!

Výborné domáce rožteky ku kávičke. My ich máme najradšej s jablkovou alebo Nutellovou náplňou.

Potrebujeme:

150 ml teplé mlieko

100 g cukru  + 1 lyžička do kvásku

1 bal. vanilkový cukor

1,5 lyžičky sušeného droždia

70 g roztopeného masla

1 ks vajce (+ vajíčko na potieranie)

1/2 lyžičky soli

450 g hladkej múky (+ -)

1 lyžica rastlinného oleja

náplň:

Nutella, jablká so škoricou, tvaroh s hrozienkami alebo orechy

Cukor na posypanie

Postup:

V teplom mlieku rozmiešame droždie, lyžičku cukru a 5 lyžičiek múky. Rozmiešame.

Pridáme vajce, rozpustené maslo,cukor, vanilku a soľ. Pridáme aj zvyšnú múku a vypracujeme jednotné cesto. Do cesta pridáme aj olej, opäť premiesime a cesto necháme pod prikrývkou podkysnúť. Cesto rozdelíme na 10 bochníčkov. Každý bochníček rozvaľkáme na ovál. Na jeden koniec navrstvíme náplň a preložíme cez ňu cesto. Druhý koniec narežeme radielkom, zrolujeme a potom konce zahneme. Teraz dáme rožteky na plech na pečenie vystlaný papierom, prikryjeme fóliou a necháme ešte 15 minút podkysnúť. Potom potrieme vajíčkom a pri teplote 180 stupňov pečieme vo vyhriatej rúre asi 25 minút.

Hotové rožteky poprášime cukrom.

Najlepšie recepty na dnes