plny-hrniec_transparent_negativ.png

Roľnícke zemiaky: Fantastický obed alebo večera „čo kuchyňa dá“ -za lacný peniaz a výsledok skrátka úžasný!

Potrebujeme:

  • 1 kg zemiakov
  • 200 g slaniny
  • 2 cibule
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 1 PL slnečnicového oleja
  • 1 CL soľ
  • 1 lyžičku sladkej mletej papriky
  • ½ lyžičky korenia
  • ½ lyžičky mletého tymianu
  • 1 zväzok petržlenovej vňate, alebo kôpru

Ako na to?

Zemiaky si očistite, olúpte a nakrájajte na menšie kúsky. Potom ich dajte do vriacej osolenej vody a pridajte mletý tymián. Varte ich približne 15 minút.

Medzitým si očistite cibule a nakrájajte ich na plátky, slaninu narežte na prúžky a spolu s prelisovaným cesnakom všetko opečte na väčšej panvici do zlatista.

 

Zemiaky sceďte z vody a pridajte k osmaženej slanine s cibuľou a cesnakom. Všetko spolu dobre premiešajte a pridajte korenie, papriku, tymián a soľ.

Nechajte spolu ešte niekoľko minút smažiť, aby chuť prešla aj do zemiakov a aby sa zemiaky zľahka opiekli. Na záver ich posypte petržlenovou vňaťou a podávajte horúce! Ak chcete, aby zostali zemiaky opečené, môžete ich dať piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov na 10-15 minút.

Podávajte s jogurtovou omáčkou alebo s cesnakovým dipom a ako prílohu k akýmkoľvek steakom či rezňom.

Prajeme dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes