plny-hrniec_transparent_negativ.png

Fantastické obložené rezne na portugalský spôsob: Mäkučké mäsko s bohatou oblohou jednoducho, na jednom plechu!

Tieto rezne ma naučila kamarátka z Portugalska a preto ten názov „Portugalské“. Môžete k nim pridať aj olivy a sušené paradajky, sú skutočne výborné.

Tieto rezne ma naučila kamarátka z Portugalska a preto ten názov „Portugalské“. Môžete k nim pridať aj olivy a sušené paradajky, sú skutočne výborné.

Potrebujeme:

1 kg bravčového karé – nakrájaného na kúsky

Hladkú múku

Soľ a čierne mleté korenie

Olej

Na vrch:

2-3 krajce chleba

7 hrubších plátkov šunky

Mlieko

1 väčšiu cibuľku

1 strúčik cesnaku

½ hlávky brokolice rozdelenej na ružičky

2 vajcia

Sušený zázvor

Petržlenovú vňať

Syr – voliteľné

Postup:

Chlebík natrháme na kúsky a zalejeme mliekom. Necháme chvíľu stáť. Brokolicu dáme do vriacej vody – necháme však variť asi len 5 minút, aby sa príliš nezvarila.

Mäso nakrájame na plátky, osolíme, naklepeme a obalíme v múke. Na panvici rozpálime olej a opražíme na ňom sprudka všetky kúsky mäska – z oboch strán. Mäsko preložíme na plech vymastený olejom.

Chlebík vyberieme z mlieka a dobre vymačkáme. Dáme na suchú panvicu a krátko opražíme, tak, aby kúsky získali zlatistý odtieň. Na tej istej panvici opražíme na troche oleja nadrobno nakrájanú cibuľku a keď je zlatistá, pridáme k nej šunku a krátko restujeme – nakoniec vmiešame pretlačený cesnak. Potom celú zmes preložíme do misky, pridáme aj kúsky chlebíka, zmäknutú brokolicu, vňať a vajíčka. Dochutíme soľou a štipkou sušeného zázvoru – dobre premiešame, aby sa celá zmes prepojila.

Zmes navrstvíme na plátky mäsa a vložíme do vyhriatej rúry.  Pri teplote 180 stupňov necháme zapiecť asi 30 minút, tak, aby sa krusta pekne zapiekla. Pred koncom môžeme ešte posypať syrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: husimado-eger.blog

Najlepšie recepty na dnes