Tieto rezne ma naučila kamarátka z Portugalska a preto ten názov „Portugalské“. Môžete k nim pridať aj olivy a sušené paradajky, sú skutočne výborné.
Potrebujeme:
1 kg bravčového karé – nakrájaného na kúsky
Hladkú múku
Soľ a čierne mleté korenie
Olej
Na vrch:
2-3 krajce chleba
7 hrubších plátkov šunky
Mlieko
1 väčšiu cibuľku
1 strúčik cesnaku
½ hlávky brokolice rozdelenej na ružičky
2 vajcia
Sušený zázvor
Petržlenovú vňať
Syr – voliteľné
Postup:
Chlebík natrháme na kúsky a zalejeme mliekom. Necháme chvíľu stáť. Brokolicu dáme do vriacej vody – necháme však variť asi len 5 minút, aby sa príliš nezvarila.
Mäso nakrájame na plátky, osolíme, naklepeme a obalíme v múke. Na panvici rozpálime olej a opražíme na ňom sprudka všetky kúsky mäska – z oboch strán. Mäsko preložíme na plech vymastený olejom.
Chlebík vyberieme z mlieka a dobre vymačkáme. Dáme na suchú panvicu a krátko opražíme, tak, aby kúsky získali zlatistý odtieň. Na tej istej panvici opražíme na troche oleja nadrobno nakrájanú cibuľku a keď je zlatistá, pridáme k nej šunku a krátko restujeme – nakoniec vmiešame pretlačený cesnak. Potom celú zmes preložíme do misky, pridáme aj kúsky chlebíka, zmäknutú brokolicu, vňať a vajíčka. Dochutíme soľou a štipkou sušeného zázvoru – dobre premiešame, aby sa celá zmes prepojila.
Zmes navrstvíme na plátky mäsa a vložíme do vyhriatej rúry. Pri teplote 180 stupňov necháme zapiecť asi 30 minút, tak, aby sa krusta pekne zapiekla. Pred koncom môžeme ešte posypať syrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: husimado-eger.blog