plny-hrniec_transparent_negativ.png

Fantastické portugalské zemiaky: Zemiaky ešte nikdy nechutili takto dobre a mäso vôbec nechýba!

Vynikajúce zemiaky na portugalský spôsob podľa receptu z youtube, ktoré sú neskutočne chutné a lacnejšie ako klasika s mäsom.

Toto jedlo si zamiluje celá rodina!

 

Potrebujeme:

800 g zemiakov

petržlenovú vňať

2 PL kukuričného škrobu

100 g strúhanej mozzarelly

soľ a čierne mleté korenie podľa chuti

šunku

100 g syra podľa vlastného výberu

olej na vysmážanie

Na obalenie:

2 vajcia

múku

strúhanku

Postup:

Zemiaky si očistíme, nakrájame na menšie kúsky.

 

 

Dáme uvariť do hrnca s osolenou vodou. 

Zemiaky scedíme a necháme vychladnúť.

Následne ich roztlačíme pučidlom.

 

 

Pridáme nastrihanú petržlenovú vňať.

Pridáme aj kukuričný škrob, nastrúhaný syr, osolíme, okoreníme a premiešame.

Hmotu odložíme na 15 minút do chladničky.

 

 

Medzitým si pripravíme suroviny na obaľovanie.

Vyšľaháme si vajíčka, do zvlášť misky nasypeme strúhanku a do ďalšej múku.

Z odležanej hmoty tvarujeme menšie placky.

 

 

Naplníme syrom, šunkou, prikryjeme druhou vrstvou zemiakovej hmoty a vyformujeme. 

 

TIP:

Ak sa vám pri formovaní zo zemiakovej hmoty lepí hmota na ruky, potrite ich malým množstvom oleja. 

Každý kus obalíme v trojobale a vysmážame na rozhorúčenom oleji dozlatista.

 

 

Hotovo.

Ukladáme na papierové utierky a môžeme podávať.

 

Prajeme dobrú chuť!

 

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes