Podľa jednoduchého receptu z youtube si teraz pripravíte mimoriadne chutné plnené mäsové rolky.
Potrebujeme:
200 g masla
20 g kôpru
5 g sušeného cesnaku
10 g petržlenovej vňate
500 g bravčového mäsa
200 g strúhanky
100 g múky
5 g soli
5 g čierneho korenia
200 ml piva
1 l oleja
Postup:
Plátky mäsa dáme na dosku, prekryjeme fóliou a najemno vyklepeme.
Mäso posolíme a okoreníme.
Do menšej misky si pripravíme zmäknuté maslo, pridáme kôpor, petržlenovú vňať a sušený cesnak.
Zmes dobre premiešame, zabalíme do potravinárskej fólie a uložíme do mrazničky na 30 minút.
Zmrznutú maslovú zmes nakrájame na kocky, položíme na vyklepané mäso, ktoré zrolujeme do rolky.
Pripravíme si 2 nádoby, v jednej bude strúhanka a v druhej múka.
Do nádoby s múkou pridáme soľ, čierne korenie, nalejeme pivo a zamiešame.
Do zmesi namočíme rolku, vložíme ju do nádoby so strúhankou a dôkladne obalíme zo všetkých strán.
Takto obalené rolky smažíme dozlatista asi 10 minút na rozhorúčenom oleji.
Ak sú rovnomerne osmažené z každej strany, tak môžeme túto lahodnú mäsovú pochúťku servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: