plny-hrniec_transparent_negativ.png

Klasické šišky z kysnutého cesta už nerobím, toto je jednotka: Fantastické placky z tvarohu – len zamiešajte a o minútku sú na stole!

Vynikajúce domáce placky z tvarohu a pár bežných prísad. Tromfnú aj klasické šišky!

Potrebujeme:

Tvaroh s nízkym obsahom tuku- 300 g
Vajcia – 3 ks
Soľ – 1 lyžička
Cukor kr. – 100 g
Sóda – 1 lyžička
Rastlinný olej – 20 ml
Múka – 300 g
Olej na vyprážanie – 200 ml

Postup:

Tvaroh v miske zmiešajte s vajíčkami. Potom pridajte soľ, lyžičku sódy, potom cukor. Teraz dobre premiešajte – dobre rozmačkajte tvaroh. Pridajte olej a znova premiešajte.

Ďalej preosejte múku. Začnite miesiť cesto. Múku pridávajte postupne, hlavná vec je, aby ste vypracovali jednotné cesto, ktoré je trochu lepkavé.

Na pracovnej doske dôkladne premeiste, rozdeľte na menšie časti a každú rozvaľkajte . Z cesta vykrajujeme ľubovlné tvary.

Začnite vyprážať.


Nalejte olej na panvicu a zohrejte ho. Polacky uložte na panvicu a smažte na oboch stranách 1 minútu. Pri vyprážaní dbajte na to, aby ste olej silne nezahrievali, inak sa môže rýchlo vytvoriť kôra a vo vnútri hrudiek zostanú placky surové.

Najlepšie recepty na dnes