Fantastické pečené fašírky so zemiakmi a smotanovou omáčkou na jednom plechu: Vynikajúci a sýty obed pre celú rodinu:!

Jednoduchý a vynikajúci obed pre celú rodinu. Fašírky, zemiaky a smotanová omáčka na jednom plechu!

Potrebujeme:

Mleté bravčové a hovädzie mäso – 700 g

Ryža uvarená alebo len predvarená – pol pohára

Vajce – 1 ks

Pšeničná múka hladká – 2 polievkové lyžice

Zemiaky – 8 ks

...

Cibuľa – 2 ks

Cesnak 4 strúčiky

Kyslá smotana – 250 ml

Paradajková pasta – 2 polievkové lyžice

Mletá paprika sladká – 2 čajové lyžičky

1 zväzok kôpru

Soľ a korenie podľa chuti

Voda – 1/2 pohára – 1 pohár

Postup:

Mleté mäso zmiešame s ryžou, nadrobno nakrájnou cibuľou, cesnakom, ochutíme soľou, korením a dobre premiešame.

Zo zmesi formujeme guľky.

Takto vyzerajú výsledné guľky.

Guľky obaľujeme v múke.

Medzi guľky uložíme celé alebo na polovicu prekrojené zemiaky.

Kyslú smotanu zmiešame s paradajkovou pastou, koreninami a soľou. Do zmesi vmiešame aj vodu.

Zmes natrieme na mäso a zemiaky, vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme približne 1 hodinu a 20 minút – treba sledovať, všetko závisí od rúry aj veľkosti mäsových guliek a zemiakov. Ak máte pocit, že povrch sa môže pripáliť, môžeme podľa potreby prikryť alobalom a na konci nechať zapiecť odkryté.

Podávame posypané zelenými bylinkami.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)