Fantastické nakladané uhorky bez sterilizácie: Sú nesmierne chutné a chrumkavé!

Vďaka tomuto receptu z portálu retete-usoare si teraz pripravíte vynikajúce nakladané uhorky aj bez sterilizácie!

Potrebujeme:

čerstvé uhorky nakladačky

1 – 2 ks kôpru

2 – 3 strúčiky cesnaku

2 – 3 listy ríbezlí

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 – 3 listy chrenu

2 – 3 bobkové listy

1,5 PL soli

2 PL cukru

4 – 5 ks čierneho korenia

3 PL octu

vodu

Postup:

1. Vyberajte zdravé uhorky, umyte ich a na niekoľko hodín ich namočte do studenej vody.

2. Umyte si kôpor, aj všetky listy a nakrájajte ich na menšie kúsky.

3. Ošúpte si cesnak a každý strúčik nakrájajte na 3 časti.

4. Pripravte si sterilizované poháre.

5. Kôpor s listami natlačte na spodok pohárov, okrem bobkových listov, potom pridajte uhorky a usporiadajte ich čo najkompaktnejšie.

6. Prevarte vodu a zalejte ňou uhorky v pohároch.

7. Potom sceďte vodu z pohárov späť do hrnca a priveďte ju do varu.

Opäť ňou zalejte uhorky, zakryte poháre viečkami a nechajte ich 10 – 15 minút stáť.

8. Opäť sceďte vodu z pohárov do hrnca, pridajte cukor, soľ, bobkové listy a čierne korenie.

Priveďte do varu.

9. Uhorky zalejte polovicou marinády. Pridajte ocot a zalejte zvyškom marinády, kým nebudú poháre plné.

10. Poháre zakryte viečkami a pevne uzavrite.

Otočte ich hore dnom a zabaľte do teplej deky.

Nechajte postupne vychladnúť.

11. Vychladnuté poháre premiestnite na chladné miesto.

Marinované uhorky bez sterilizácie vydržia za týchto podmienok asi 1 – 2 roky.

TIPY:

Tieto nakladané uhorky sú nesmierne chutné a chrumkavé, ak sa budete držať týchto rád…

1. Na prípravu marinády používajte iba čistú vodu.

2. Nakladajte iba mladé uhorky s tenkou šupkou.

3. Pred marinovaním ich nezabudnite namočiť do ľadovej vody.

4. Najlepšie je použiť poháre, ktoré majú viečka na závit.

5. Chuť a kvalita uhoriek tiež závisí od použitého korenia. Ak by ste použili väčšie množstvo cesnaku, uhorky zmäknú.

Prajeme dobrú chuť!

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay