plny-hrniec_transparent_negativ.png

Fantastické nadýchané pirohy s kefírom: Chutia ako od babičky!

Pirohy patria k tradičným jedlám a najlepšie ich pripravovali naše babičky, či prababičky. Vďaka tomuto receptu sa vrátite v čase a možno sa vynoria aj spomienky z detstva. Veď prázdniny u babky boli tie najlepšie a v kuchyni, kde sa vždy varilo s láskou, chutilo najlepšie :)

Potrebujeme:

600 g hladkej múky

125 ml kefíru

2 vajcia

125 ml vody

2 PL krupicového cukru

1/2 ČL soli

2 ČL sušeného droždia

Postup:

Vajcia si vyšľahajte s cukrom do peny.

яйца с сахаром

Pridajte soľ, kefír a vodu a všetko dobre premiešajte.

доливаем кефир

Múku si zmiešajte s droždím a pridajte do kefírovej zmesi. Premiešajte. Cesto by malo byť také husté, aby v ňom stála lyžica.

тесто

Dosku si vysypte múkou a preložte na ňu cesto. Vymieste a nechajte odpočívať pod miskou asi 15 minút. Cesto bude vďaka tomu vláčne a elastické.

накрыть тесто миской

Plnku si vyberte podľa vašich preferencií. Môže byť napríklad tvarohová, bryndzová, lekvárová, maková, orechová. Môžete si ich pripraviť na pare, aj klasicky vo vode. V oboch prípadoch budú chutiť výborne. Dobrú chuť!

Zdroj: takprosto.cc

 

Najlepšie recepty na dnes