Fantastické maslové vence z kysnutého cesta: Geniálne pečivo, ktoré je jemné ako vatička a s cestom sa výborne pracuje!

Toto pečivo podľa receptu z youtube budete milovať. S cestom sa výborne pracuje a po upečení je ako vatička!

Potrebujeme:

200 ml vlažného mlieka

100 ml vody

150 ml rastlinného oleja

2 PL kryštálového cukru

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 ČL soli

2 balíčky instantného droždia

7 – 7,5 šálky hladkej múky

1 maslo (zmäknuté)

Postup:

Do misy si nalejeme mlieko s vodou, pridáme sušené droždie, cukor a dôkladne premiešame.

Prilejeme olej a postupne opatrne pridávame múku.

Nasypeme soľ.

Premiešame a potom rukou vypracujeme kompaktné vláčne cesto.

Cesto necháme asi hodinu kysnúť na teplom mieste.

Pracovnú dosku si vymastíme olejom a preložíme na ňu cesto. Vymastíme si aj ruky, cesto stláčaním tvarujeme na veľkú placku a pripravíme si maslo.

Celý povrch natrieme zmäknutým maslom. Preložíme z jednej aj z druhej strany a pri každom preložení celý povrch natrieme maslom.

Nakoniec ešte cesto preložíme z oboch dlhších strán.

Cesto si narežeme na pásiky, každý pretočíme a potom zvinieme do venca.

Ukladáme na plech pokrytý papierom na pečenie.

Potrieme vyšľahaným žĺtkom a dáme upiecť do predhriatej rúry na 190 °C. Pečieme do zlatista.

Hotovo. Prajeme dobrú chuť!