plny-hrniec_transparent_negativ.png

Fantastické fánky, ktoré vás vrátia do detstva: Tá chuť je ako sen!

K týmto fánkam netreba veľa slov, treba ich určite vyskúšať. Sú úžasne chutné a chrumkavé, skrátka, neodolateľné!

K týmto fánkam netreba veľa slov, treba ich určite vyskúšať. Sú úžasne chutné a chrumkavé, skrátka, neodolateľné!

Potrebujeme:

300 g múky

2 vajcia

50 ml mlieka

1/2 ČL soli

1 PL cukru

50 g masla alebo smotany

olej na vysmážanie

práškový cukor na posypanie

Ak pripravujete fánky len pre dospelých, môžete pridať do cesta trochu rumu, alebo koňaku. Budú ešte chrumkavejšie.

Postup:

V miske vyšľahajte vajcia, mlieko, soľ, cukor a maslo. Postupne pridávajte preosiatu múku. Cesto najskôr miešajte, aby sa ingrediencie spojili a potom preneste na pracovnú dosku a mieste rukami. Tento proces trvá asi 10 minút. Cesto by malo byť homogénne, husté, elastické a nelepivé.

Preložte cesto na tanier, prikryte potravinárskou fóliou a nechajte ho 30 minút odpočívať.
 

Pracovnú dosku si potrite olejom a cesto vyvaľkajte tak, aby malo hrúbku asi 1 – 2 mm. Čím tenšie je cesto, tým ľahšie budú fánky.

Cesto rozrežte na prúžky so šírkou asi 3 cm a potom každý prúžok ešte na 3 časti.

Uprostred každého pásu cesta urobte rez s dĺžkou niekoľko cm. Potom jeden z koncov dvakrát prevlečte otvorom, aby ste získali skrútený tvar.

Vysmážajte z každej strany asi 1 minútu v rozpálenom oleji do zlatista.

Poukladajte ich na misu, na ktorú ste navrstvili papierové utierky, aby ste fánky zbavili prebytočného oleja.
Po vychladnutí posypte práškovým cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť!

Najlepšie recepty na dnes