plny-hrniec_transparent_negativ.png

Fantastické dvojfarebné úliky, ktoré pripravíte bez špeciálnych formičiek: Tak fantastické, že ich určite nebudete robiť len na sviatky!

Výborný recept na obľúbený sviatočný dezert - úliky, ktoré ale pripravíte bez špeciálnych formičiek. Vďaka vychytávke tejto cukrárky vám postačí obyčajný plastový odšťavovač ovocia. 

Výborný recept na obľúbený sviatočný dezert – úliky, ktoré ale pripravíte bez špeciálnych formičiek.

 

 

Vďaka vychytávke tejto cukrárky vám postačí obyčajný plastový odšťavovač ovocia.

Potrebujeme:

Maslo – 250 g

Cukor krupicový – 100 g

Vajce – 1 kus

Škrob kukuričný -1 lyžica

 

 

Múka hladká 3 poháre (480 g)

Kakao- 1 lyžica

náplň:

Vlašské orechy, lieskové orechy nasekané najemno-150-200 g.

 

 

Cukor krupicový -50-60 g

Postup:

Zmäknuté maslo zmiešame s cukrom.

Zmiešame s vajíčkom, pridáme škrob a vymiešame.

 

 

Postupne vmiešame múku – rukou vypracujeme jednotné cesto.

Rozdelíme na dve polovice, do jednej vmiešame kakao.

Namiesto formičky použijeme obyčajný odšťavovač, ktorý vyložíme fóliou.

 

 

Vezmeme kúsok svetlého a tmavého cesta.

Spojíme ich a vtlačíme do špicu odšťavovača.

Do vnútra nasypeme orechy a zakryjeme cestom.

 

 

Je to naozaj jednoduché.

Takto pokračujeme, kým neminieme všetko cesto.

Uložíme na plech vyložený papierom na pečenie.

Na 180 stupňov pečieme asi 30-35 minút.

 

 

Posypeme práškovým cukrom a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes