Výborný recept na obľúbený sviatočný dezert – úliky, ktoré ale pripravíte bez špeciálnych formičiek.
Vďaka vychytávke tejto cukrárky vám postačí obyčajný plastový odšťavovač ovocia.
Potrebujeme:
Maslo – 250 g
Cukor krupicový – 100 g
Vajce – 1 kus
Škrob kukuričný -1 lyžica
Múka hladká 3 poháre (480 g)
Kakao- 1 lyžica
náplň:
Vlašské orechy, lieskové orechy nasekané najemno-150-200 g.
Cukor krupicový -50-60 g
Postup:
Zmäknuté maslo zmiešame s cukrom.
Zmiešame s vajíčkom, pridáme škrob a vymiešame.
Postupne vmiešame múku – rukou vypracujeme jednotné cesto.
Rozdelíme na dve polovice, do jednej vmiešame kakao.
Namiesto formičky použijeme obyčajný odšťavovač, ktorý vyložíme fóliou.
Vezmeme kúsok svetlého a tmavého cesta.
Spojíme ich a vtlačíme do špicu odšťavovača.
Do vnútra nasypeme orechy a zakryjeme cestom.
Je to naozaj jednoduché.
Takto pokračujeme, kým neminieme všetko cesto.
Uložíme na plech vyložený papierom na pečenie.
Na 180 stupňov pečieme asi 30-35 minút.
Posypeme práškovým cukrom a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: