plny-hrniec_transparent_negativ.png

Fantastické dvojfarebné úliky, ktoré pripravíte bez špeciálnych formičiek: Tak fantastické, že ich určite nebudete robiť len na sviatky!

Výborný recept na obľúbený sviatočný dezert - úliky, ktoré ale pripravíte bez špeciálnych formičiek. Vďaka vychytávke tejto cukrárky vám postačí obyčajný plastový odšťavovač ovocia. 

Výborný recept na obľúbený sviatočný dezert – úliky, ktoré ale pripravíte bez špeciálnych formičiek. Vďaka vychytávke tejto cukrárky vám postačí obyčajný plastový odšťavovač ovocia.

Potrebujeme:

Maslo – 250 g
Cukor krupicový – 100 g
Vajce – 1 kus
Škrob kukuričný -1 lyžica
Múka hladká 3 poháre (480 g)
Kakao- 1 lyžica

náplň:

Vlašské orechy, lieskové orechy nasekané najemno-150-200 g.
Cukor krupicový -50-60 g

Postup:

Zmäknuté maslo zmiešame s cukrom, vajíčkom, pridáme škrob, vymiešame a postupne vmiešame múku – rukou vypracujeme jednotné cesto.

Rozdelíme na dve polovice, do jednej vmiešame kakao. Namiesto formičky použijeme obyčajný odšťavovač, ktorý vyložíme fóliou. Vezmeme kúsok svetlého a tmavého cesta, spojíme ich a vtlačíme do špicu odšťavovača. Do vnútra nasypeme orechy a zakryjeme cestom. Je to naozaj jednoduché – takto pokračujeme, kým neminieme všetko cesto.

Uložíme na plech vyložený papierom na pečenie a na 180 stupňov pečieme asi 30-35 minút. Posypeme práškovým cukrom a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Prajeme vám dobrú chuť!:-)

Najlepšie recepty na dnes