plny-hrniec_transparent_negativ.png

Fantastické plnené rožky, ktoré chutia lepšie ako z pekárne: Keď ich pečiem, vonia celý dom a sú úplne bez mlieka, aj bez vajec!

Upečte si doma tieto vynikajúce rožky podľa tohto receptu z youtube. Môžete si ich naplniť sladkou alebo slanou plnkou podľa chuti.

Potrebujeme:

200 ml vody

450 g hladkej múky

100 ml rastlinného oleja

1 PL cukru

1/3 ČL soli

5 g sušeného droždia (alebo 10 g čerstvého droždia)

ľubovoľnú plnku

Postup:

Do misky si nalejeme 200 ml teplej vody, pridáme droždie, cukor, soľ a zapracujeme múku. Nalejeme olej a vymiešame.

Potom preložíme na pracovnú dosku a vymiesime kompaktné cesto.

Cesto si rozdelíme na 3 časti, vygúľame a necháme 15 minút stáť. Potom si všetky tri kusy vyvaľkáme na placky s hrúbkou asi 5 mm.

Každú placku si rozrežeme na trojuholníky a na každý trojuholník navrstvíme plnku. Stočíme a poukladáme na plech pokrytý papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme asi 20 minút pri teplote 180 °C.

Hotovo. Prajeme dobrú chuť!

 

 

 

 

 

Najlepšie recepty na dnes