plny-hrniec_transparent_negativ.png

Na pečivo z obchodu v momente zabudnete: Fantastické domáce rožteky „Jedna báseň“

Toto sú najúžasnejšie a tie najjemnejšie domáce rožky, aké poznám. Vyskúšajte ich a nebudete ľutovať! :-)

Toto sú najúžasnejšie a tie najjemnejšie domáce rožky, aké poznám. Keď mám trochu voľného času, vždy ich pripravím a poviem vám, odkedy sme ich prvýkrát ochutnali, rožky z obchodu už nemajú šancu. Vyskúšajte ich aj vy, nebudete ľutovať!

Potrebujeme:

1 kg hladkej múky

600 ml mlieka

150 – 200 ml oleja

2 kocky čerstvého droždia

1 lyžičku soli

1 lyžicu cukru

Postup:

Približne polovicu mlieka zohreje. V teplom mlieku rozpustíme cukor, rozmelíme kvasnice a necháme odstáť, kým vyjde kvások. Múku zmiešame v samostatnej miske s olejom, soľou, zvyšným mliekom a kváskom. Vypracujeme hladké, jednotné cesto, ktoré prikryjeme utierkou a necháme kysnúť – cesto by malo zdvojnásobiť svoj objem.

Keď cesto vykysne, preložíme ho na pomúčenú pracovnú dosku, premiesime a necháme ešte približne 15-20 minút podkysnúť.

Cesto rozdelíme na približne 35 menších častí – guličiek, ktoré rozvaľkáme na pracovnej doske na tenké pláty. Každý plát zrolujeme do tvaru rožteka. Nakoniec všetky rožky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Rúru nastavíme na 220 stupňov a kým sa zohreje, rožky necháme na na plechu podkysnúť. Pred pečením môžeme potrieť – vajíčkom či olejom.

8a45ffd9d0e5bea51baaf5a07c079a1e_view_l

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 220 stupňov 10-12 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: coolinarika

Najlepšie recepty na dnes