plny-hrniec_transparent_negativ.png

Fantastické domáce hranolky, v strede jemné, zvrchu chrumkavé: Chutia úžasne a hotové sú za pár minút!

Na dokonalé hranolky viac nemusíte čakať na otvorenie reštaurácií! S týmto návodom od majiteľa vychytenej reštaurácie z youtube si ich za pár minút pripravíte v pohodlí svojho domova.

Keďže sa teraz do reštaurácie nedostanete,  vyskúšajte ich podľa tohoto receptu – chutia ešte lepšie, ako si viete predstaviť.

Potrebujeme:

4 veľké zemiaky

vodu s octom

1 PL zemiakového škrobu

olej na vysmážanie

Postup:

Zemiaky si ošúpeme a nakrájame na približne rovnako veľké hranolky.

Tie potom vložíme do misy s vodou, ktorú sme zmiešali s octom a necháme chvíľu postáť.

Takto ich zbavíte prebytočnej vlhkosti – vďaka tomu budú hranolky chutiť famózne.

Vodu s octom následne zlejeme a hranolky osušíme papierovými utierkami.

Teraz hranolky zmiešame s jednou lyžicou zemiakového škrobu.

Do hlbšej panvice nalejeme dostatočné množstvo oleja, ktorý rozhorúčime a vložíme doň hranolky.

Smažíme dozlatista, poukladáme na papierové utierky, aby sme ich zbavili prebytočnej mastnoty a môžeme podávať.

Ochutnajte – hranolky sú doknale chrumkavé na povrchu a mäkučké vo vnútri a to aj bez fritézy.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Najlepšie recepty na dnes