plny-hrniec_transparent_negativ.png

Fantastické domáce briošky, ktoré viete rýchlo pripraviť

Expresné domáce pečivo, ktoré môžete naplniť plnkou. Posypané cukrom alebo makom chutia ako originálne briošky.

Expresné domáce pečivo, ktoré môžete naplniť plnkou. Posypané cukrom alebo makom chutia ako originálne briošky.

 

Potrebujeme:

  • 4 vajcia
  • 200 g masla
  • 3 šálky mlieka
  • 1 šálka kr.cukru
  • 3 lyžice sušeného droždia
  • štipku soli
  • 1,5 kg hladkej múky
  • vajíčko na pomastenie
  • cukor alebo mak na posypanie

 

Postup prípravy:

  1. 1 šálku mlieka ohrejeme, pridáme trochu cukru a droždia. Necháme vzísť kvások.
  2. Ostatné suroviny zmiešame v miske a pridáme kvások. Spracujeme cesto, ktoré necháme na teplom mieste kysnúť 1 hodinu. Potom cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti.
  3. Každú časť rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku cca 0,5 cm do kruhu a ostrým nožom nakrájame na trojuholníky.
  4. Každý trojuholník zrolujeme zo širšej strany a preložíme ho na papierom vyložený plech na pečenie. Na plechu ich zakryjeme utierkou a necháme kysnúť cca pol hodinu.
  5. Potom ich vložíme do vopred vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov cca 25 minút. Pred pečením ich potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme cukrom a makom.

* TIP: Upečené pečivo môžete potrieť studeným mliekom – bude mäkké.

Najlepšie recepty na dnes