plny-hrniec_transparent_negativ.png

Toto je stokrát lepšie ako klasické halušky zo zemiakov: Pridajte do cesta cuketu, lepší recept na halušky nenájdete!

Tieto halušky som prvýkrát vyskúšala asi pred rokom a odvtedy som ich už robila  mnohokrát. Dokonca, už ani klasické halušky zo zemiakov nerobíme. Tieto halušky sú veľmi chutné, jemné a lahodné. Nám chutia ešte viac, ako klasické halušky zo zemiakov.

Tieto halušky som prvýkrát vyskúšala asi pred rokom a odvtedy som ich už robila  mnohokrát. Dokonca, už ani klasické halušky zo zemiakov nerobíme. Tieto halušky sú veľmi chutné, jemné a lahodné. Nám chutia ešte viac, ako klasické halušky zo zemiakov.

Potrebujeme (pre 6 ľudí):

2 ks cukety (spolu vážia asi 1,3 kg)

200 g hrubej múky

500 g polohrubej múky

3 celé vajíčka

soľ

Postup:

Cuketu ošúpeme a vnútro vyberieme. Ošúpeme zemiaky a oboje nastrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme vajcia, múku (radšej po častiach), osolíme podľa chuti a rukou dôkladne premiešame. Cesto by malo byť tak akurát – ani nie riedke, ani nie tuhé -ako klasické cesto na halušky.

Do hrnca dáme variť vodu a osolíme ju. Do viacej vody hádzeme halušky – buď ručne alebo pomocou haluškovača. Halušky sa varia len chvíľu, keď vyplávajú na povrch necháme ešte pár minútiek prevariť a vypínam. Scedíme, môžeme prepláchnuť studenou vodou a podávame. Moji drobci ich milujú len so špenátom a syrom, môžete robiť aj klasické bryndzáky, alebo s kapustou a slaninkou (strapačky). Halušky sú výborné aj ako príloha!

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes