Chutia ako vyprážané a pripravíte ich takmer bez oleja: Fantastické cuketové fašírky so syrom pečené v rúre!

Výborný recept na zdravšiu verziu cuketových fašíriek – bez vyprážania a pritom sú také výborné, ako keby ste ich vypražili. Nie sú však nasiaknuté olejom a môžete si ich dopriať aj vtedy, ak sa snažíte zhodiť nejaké to kilo do plaviek.

Výborný recept na zdravšiu verziu cuketových fašíriek – bez vyprážania a pritom sú také výborné, ako keby ste ich vypražili. Nie sú však nasiaknuté olejom a môžete si ich dopriať aj vtedy, ak sa snažíte zhodiť nejaké to kilo do plaviek.

Potrebujeme:

3 mladé cukety

2 vajcia

200 g najemno nastrúhaného syra

200 g syru feta

3 strúčiky cesnaku

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Strúhanku

2-3 lyžice hladkej múky

Zväzok kôpru

Soľ, korenie, červenú papriku

Postup:

Cuketu a kôpor umyjeme. Cuketu nastrúhame, osolíme a necháme 15 minút odležať, aby sa uvolnila voda. Tú scedíme a pridáme strúhaný syr a aj rozdrobený syr feta.

Pridáme vajcia, najemno nasekaný kôpor, pretlačený cesnak, soľ, korenie, papriku a múku. Všetko dôkladne premiešame a zo zmesi tvoríme guličky, ktoré obalíme v strúhanke a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Roztlačíme rukou tak, aby vznikol tvar fašírky.

Fašírky pokvapkáme trochou oleja a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov 40 minút. Počas pečenia obrátime.

Zmes môžete aj vypražiť, no rozhodne odporúčam pečenú ľahšiu verziu.

zdroj: bucataras