Klasické kysnuté už nerobím, toto je jednotka: Fantastické cesto na pagáče z kyslej smotany a syra – objednávajú ich aj na svadby!

Tieto pagáče si zamilujete - sú mäkaučké aj 2 dni, chutia vynikajúco a pripravíte ich doslova za minútku. Pečiem ich aj na oslavy a svadby, vždy majú veľký úspech. Z tejto dávky mi vyjde asi 120 ks pagáčikov.

Tieto pagáče si zamilujete – sú mäkkučké aj 2 dni, chutia vynikajúco.

Pripravíte ich doslova za minútku.

 

 

Pečiem ich aj na oslavy a svadby, vždy majú veľký úspech.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Z tejto dávky mi vyjde asi 120 ks pagáčikov.

Potrebujeme:

250 g Hera

250 g syr tvrdý strúhaný

250 ml smotana kyslá

2 ks vajcia

500 g múka polohrubá

2 ks prášok do pečiva

1 ČL soľ

1 ks na potretie vajce

Voliteľné na posypanie:

 

 

rasca

sézam

ľan

slnečnica

Postup:

 

 

Všetky suroviny (okrem semienok) zamiesime na cesto.

Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.

Rozvaľkáme na hrúbku cca 1 cm.

 

 

Z cesta vykrajujeme pagáčiky (na vrch môžeme urobiť vzor pomocou mriežky).

Pagáčiky vykrajujeme klasickým vykrajovátkom, alebo stačí aj obyčajný sklenený pohár.

Pagáčiky kladieme na plech vyložený papierom na pečenia.

Potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme semienkami alebo korením (rasca, ľan, sézam,…) .

 

 

Piekla som 12 minút na 170 °C.

Pri pečení sa samozrejme treba riadiť svojou rúrou.

Moja mama pečie aj 20 minút, takže keď sú pagáčiky na povrchu zlatisté, sú upečené.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay