Úplne fantastické Bavorské zemiaky: Stačí rozkrojiť, natrieť smotanovú zmes a máte najlepšie jedlo tohoto dňa!

Labužnícke smotanové zemiaky, ak podávate k mäsu, vynechajte šunku. Ja ich podávam aj ako chutnú večeru, alebo ako výborné predjedlo!

Labužnícke smotanové zemiaky, ak podávate k mäsu, vynechajte šunku. Ja ich podávam aj ako chutnú večeru, alebo ako výborné predjedlo. Ak máte možnosť do receptu patrí bavorská klobáska, ale ja dávam aj obyčajnú šunku, prípadne slaninku a je to výborné!

Potrebujeme:

4 veľké zemiaky

200 g kyslej smotany

100 g najemno nastrúhaného syra

100 g šunky nakrájanej nadrobno

1 cibuľu nakrájanú nadrobno

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1-2 strúčiky cesnaku

1 lyžicu najemno nasekanej pažítky

2 žĺtky

Soľ a čierne mleté korenie

Postup:

Zemiaky umyjeme a varíme v šupke asi 20-25 minút. Na náplň si jednoducho zmiešame všetky prísady (nakoniec žĺtky) a vymiešame jednotnú hmotu. Varené zemiaky rozdelíme na polovice a zmes jednoducho nanesieme na povrch – prípadne, môžete vybrať trochu vnútra zo zemiakov a vmiešať do náplne, aby ste vytvorili viac priestoru pre náplň. Dáme na plech a vo vyhriatej rúre necháme zapiecť asi 15 minút pri teplote 200 stupňov.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Danka A. 

foto: chefkoch