Či už si ich dáte na raňajky, alebo na večeru, tieto skvelé placky podľa receptu z youtube vás zasýtia a určite si pochutnáte.
Potrebujeme:
100 g tvrdého syra
300 ml kefíru
1/2 ČL sódy bikarbóny
100 g múky
čerstvý kôpor podľa chuti
čerstvú petržlenovú vňať podľa chuti
zelenú cibuľku podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie podľa chuti
olej na vyprážanie
Postup:
1. Syr si postrúhame na strúhadle.
2. Petržlenovú vňať, kôpor a zelenú cibuľku si nakrájame nadrobno.
3. Vajíčko si rozbijeme do hlbokej misy, podľa chuti osolíme, pridáme čierne mleté korenie a rozšľaháme vidličkou dohladka.
4. Pridáme kefír izbovej teploty a dôkladne premiešame.
5. Pridáme preosiatu múku a sódu bikarbónu. Vypracujeme homogénne cesto bez hrudiek.
6. Nastrúhaný syr a všetku vňať, aj cibuľku zapracujeme do cesta.
7. Vrstvu cesta rovnomerne rozložíme na rozhorúčenú panvicu, na ktorú sme dali trochu oleja.
8. Panvicu si prikryjeme pokrievkou a opekáme na miernom ohni 5 minút.
Potom placku otočíme na druhú stranu a opekáme ešte 2 minúty kým mierne nezhnedne.
9. Placku preložíme na tanier a podávame so zeleninou.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: