Fantastická vysoká piškóta len z 3 surovín: Torta sa s ňou podarí aj poslepiačky a preto už iné recepty ani neskúšam!

292

Táto piškóta sa vám vydarí, aj keď ste v príprave tort a koláčov úplný začiatočník. Recept sme našli na Anna recetasfaciles a vďaka podrobnému a prehľadnému postupu bude pre vás pečenie hračkou.

Potrebujeme:

tortovú formu s priemerom 18 cm a výškou 7 cm (na väčšiu tortu prispôsobte množstvo surovín)

4 vajcia (veľkosť L)

120 g hladkej múky

120 g kryštálového cukru

Postup:

Ako prvé si zapnite rúru a predhrejte ju na 160 °C. Následne si zoberte vajíčka a oddeľte bielky od žĺtkov do samostatných misiek.

Foto: youtube

Bielky zmiešajte s polovicou cukru a vyšľahajte hustý sneh. Druhú polovicu cukru zmiešajte so žĺtkami a vyšľahajte do peny. Postupne primiešavajte do žĺtkovej hmoty striedavo sneh a preosiatu múku.

Foto: youtube

Dno tortovej formy si vysteľte papierom na pečenie a prebytočný papier odstrihnite. Potom do nej nalejte cesto. Formu dajte do rúry tak, že ju položíte na plech na pečenie. Pečte 30 – 35 minút, kým nedostane cesto zlatistý nádych a neprestane rásť.

Foto: youtube

Urobte test špajdľou a keď je cesto upečené aj vo vnútri, môžete formu vybrať z rúry. Ešte z teplého korpusu dajte dolu bočnú stranu formy a preklopte ho na podnos tak, aby spodná rovná strana bola hore.

Foto: youtube

Korpus je vysoký a krásne nadýchaný, ideálny na torty. Prajeme dobrú chuť!

Foto: youtube

Zdroj: youtube

Zdroj titulnej foto: youtube

Foto: youtube
Témy:


Pridajte svoj komentár