Prinášame vám skvelý recept na veľkonočný závin s bohatou nádielkou mäsa a ďalších skvelých prísad. Je jednoduchý na prípravu, vyzerá skvele a vaše návštevy vás budú za takéto pohostenie nosiť na rukách. :-)
Potrebujeme:
1 bal. rozmrazeného lístkového cesta
750 g mletého bravčového mäsa
1 vajce
6 vajec uvarených natvrdo
1 strúčik cesnaku
1 cibuľu
50 g masla
2 lyžičky horčice
Soľ, čierne mleté korenie
2 lyžičky najemno nasekanej petržlenovej vňate
Postup:
Lísktové cesto rozvaľkáme na tenší plát.
Cibuľku nakrájamene nadrobno a opražíme na masle, pridáme petržlen, pretlačený cesnak a krátko restujeme. Zložíme z plameňa a necháme celkom vychladnúť.
K mäsu pridáme surové vajce, horčicu a cibuľkovú zmes. Dochutíme soľou, korením a dobre premiešame. Necháme chvíľu odstáť.
Na lístkové cesto navrstvíme mleté mäso a naň uložíme celé vajcia prepojené na polovicu – cesto musí byť dostatočne široké, aby prekrylo všetky prísady.
Okraje cesta narežeme na pásiky a začneme ich prekladať cez vrch náplne. Pre krajší efekt môžeme ostrými nožnicami nastrihať konce pásikov.
Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným žĺtkom a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 45 – 50 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: extremesilver