plny-hrniec_transparent_negativ.png

Fantastická živánska z pohára: Stačí len nakrájať, dať do pohára a dobrota je na svete!

Ak potrebujete pripraviť rýchlu večeru, vyskúšajte túto dobrotu z pohára.

Jedlo máte navrstvené raz dva a potom sa už len pečie. 

Kapusta, klobáska, slaninka a cibuľa vytvoria spolu s koreninami a soľou dokonalú kombináciu.

 

 

Postupujte podľa tohto receptu z youtube a neoľutujete!

Hoci nejde o klasickú živánsku, u nás tomuto jedlu prischol názov „Živánska z pohára“. Je skutočne veľká pochúťka.

Potrebujeme:

pohár s objemom 4,25 l

1 kg mladých zemiakov

500 g obľúbenej klobásy alebo párky

350 g surovej údenej slaniny

hlávku mladej kapusty (môžete vynechať)

2 cibule

majoránku

soľ

čierne mleté korenie

Postup:

Zemiaky si dôkladne umyjeme.

Aj so šupou ich nakrájame na menšie kúsky. 

Cibuľu si ošúpeme a nakrájame na pol krúžky.

Slaninu nakrájame na väčšie kocky.

Klobásku nakrájame na kolieska.

 

 

Teraz si zoberieme hlávkovú kapustu, odrežeme hlúb.

Nakrájame na plátky. 

 

 

Takto pripravené suroviny začneme vrstviť do pohára:

Najskôr vložíme pár zemiakov a potom kapustu.

Pridáme cibuľu, klobásu, slaninu.

 

 

Posypeme majoránkou, korením, soľou.

Následne vrstvenie opakujeme. 

TIP:

Môžete si do pohára pridať aj iné suroviny podľa chuti.

Keď je pohár plný, zakryjeme ho na vrchu alobalom.

 

Do alobu urobíme dierky, vložíme ho do predhriatej rúry.

Pečieme pri 180 °C asi 60 – 70 minút. 

 

 

Hotovo.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes