plny-hrniec_transparent_negativ.png

Fantastická syrová roláda aj na studené misy: Rýchlo pripravená a rýchlo zjedená, pretože je naozaj vynikajúca!

Tento recept od pani Martiny na výbornú syrovú roládu vám teraz pred blížiacimi sa sviatkami určite padne vhod. Je nenáročná na prípravu a chutí skvele!

Tento recept od pani Martiny na výbornú syrovú roládu vám teraz pred blížiacimi sa sviatkami určite padne vhod. Je nenáročná na prípravu a chutí skvele!

 

 

Potrebujeme:

16 plátkov 40% Eidamu (cca 200 g)

asi 200 g šunky

2 vajíčka natvrdo

1 balenie nátierkového masla

zväzok petržlenovej vňate

40 g masla

1/2 červenej papriky (kapie)

1 ČL plnotučnej horčice

soľ, mleté čierne korenie podľa chuti

Postup:

 

Pripravíme si všetky suroviny a červenú papriku si nakrájame na rovné prúžky.

Na plech si dáme papier na pečenie a začneme naň ukladať plátky syra – kladieme ich mierne cez seba aby sa asi 1 cm prekrývali.

Dáme do rozohriatej rúry na 3 – 4 minúty pri 170 °C, aby sa syr mierne roztopil.

 

 

Pripravíme si plnku.

Do misky si vyklopíme nátierkové maslo, pridáme klasické maslo, nasekanú petržlenovú vňať a pokrájané vajíčka natvrdo.

Dobre premiešame.

Podľa chuti môžeme osoliť alebo okoreniť.

Pridáme ešte asi lyžičku horčice.

 

 

Opäť všetko dobre premiešame.

Teraz si na syr naukladáme plátky šunky a ak je syr ešte teplý, necháme úplne vychladnúť.

Až potom rovnomerne natrieme pripravenou plnkou.

 

 

Prúžky papriky uložte kúsok od kraja a začnite roládu čo najtesnejšie zmotávať.

Pomôžeme si papierom na pečenie, z ktorého sa roláda pekne odlupuje.

 

 

Stočenú roládu zabaľte do papiera na pečenie a odložte asi na 2 hodiny do chladničky.

Potom môžete nakrájať a podávať.

 

 

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

 

 

Najlepšie recepty na dnes