Fantastická syrová roláda aj na studené misy: Rýchlo pripravená a rýchlo zjedená, pretože je naozaj vynikajúca!

Na blížiace sa sviatky vám prinášame dva vynikajúce recepty na syrové rolády. Jedna, ktorá sa varí a druhý, ktorý pripravíte z plátkového syra v rúre. 

Na blížiace sa sviatky vám prinášame dva vynikajúce recepty na syrové rolády. Jedna, ktorá sa varí a druhý, ktorý pripravíte z plátkového syra v rúre.

Varená syrová roláda podľa pani Eriky

Autorka Erika P. sa na facebooku v skupine o varení podelila o recept na veľmi chutnú a navyše aj krásne vyzerajúcu syrovú roládu, ktorá bude vynikajúca ako pohostenie na veľkonočné misy.

Príprava je jednoduchá a roládu si môžete doladiť prísadami podľa vlastnej chuti.

 

 

Potrebujeme:

400g tvrdý syr 45%

6 vajec uvarené na tvrdo

Šunka na kocky

6 kusy taveny syr

125 g masla

100g šunku plátky

Kápia

Voliteľné:

Prísady podľa chuti

Postup:

 

 

Tvrdý syr dáme do vrecka (vhodného na varenie) a necháme variť  cca 30 minút treba sledovať.

Šunku, kápiu, vajíčka nakrájame.

Maslo s tavenym syrom poriadne vyšľaháme.

Syr na alobale rozvaľkáme.

 

 

Zmiešame maslo so syrom, šunkou, kápiou a vajíčkami.

Na syrový plát uložíme plátky šunky.

Nato natrieme plnku.

Zrololujeme a odložíme do chladničky.

Podávame nakrájané na plátky.

2 verzia – Syrová roláda z rúry podľa Martiny

 

 

Tento recept na výbornú syrovú roládu vám teraz pred blížiacimi sa sviatkami určite padne vhod. Je nenáročná na prípravu a chutí skvele!

Autorkou je Martina Jindřichovská.

Potrebujeme:

16 plátkov 40% Eidamu (cca 200 g)

asi 200 g šunky

2 vajíčka natvrdo

1 balenie nátierkového masla

zväzok petržlenovej vňate

40 g masla

1/2 červenej papriky (kapie)

1 ČL plnotučnej horčice

soľ, mleté čierne korenie podľa chuti

Postup:

 

 

Pripravíme si všetky suroviny a červenú papriku si nakrájame na rovné prúžky.

Na plech si dáme papier na pečenie a začneme naň ukladať plátky syra – kladieme ich mierne cez seba aby sa asi 1 cm prekrývali.

Dáme do rozohriatej rúry na 3 – 4 minúty pri 170 °C, aby sa syr mierne roztopil.

Pripravíme si plnku.

 

 

Do misky si vyklopíme nátierkové maslo, pridáme klasické maslo, nasekanú petržlenovú vňať a pokrájané vajíčka natvrdo.

Dobre premiešame.

Podľa chuti môžeme osoliť alebo okoreniť.

Pridáme ešte asi lyžičku horčice.

Opäť všetko dobre premiešame.

Teraz si na syr naukladáme plátky šunky a ak je syr ešte teplý, necháme úplne vychladnúť.

Až potom rovnomerne natrieme pripravenou plnkou.

Prúžky papriky uložte kúsok od kraja a začnite roládu čo najtesnejšie zmotávať.

Pomôžeme si papierom na pečenie, z ktorého sa roláda pekne odlupuje.

Stočenú roládu zabaľte do papiera na pečenie a odložte asi na 2 hodiny do chladničky.

Potom môžete nakrájať a podávať.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Dnes najobľúbenejšie