plny-hrniec_transparent_negativ.png

Fantastická syrová roláda aj na studené misy: Rýchlo pripravená a rýchlo zjedená, pretože je naozaj vynikajúca!

Tento recept od pani Martiny na výbornú syrovú roládu vám teraz pred blížiacimi sa sviatkami určite padne vhod. Je nenáročná na prípravu a chutí skvele!

Tento recept od pani Martiny na výbornú syrovú roládu vám teraz určite padne vhod. Je nenáročná na prípravu a chutí skvele!

Potrebujeme:

16 plátkov 40% Eidamu (cca 200 g)

asi 200 g šunky

2 vajíčka natvrdo

1 balenie nátierkového masla

zväzok petržlenovej vňate

40 g masla

1/2 červenej papriky (kapie)

1 ČL plnotučnej horčice

soľ, mleté čierne korenie podľa chuti

Postup:

Pripravíme si všetky suroviny a červenú papriku si nakrájame na rovné prúžky.

Na plech si dáme papier na pečenie a začneme naň ukladať plátky syra – kladieme ich mierne cez seba aby sa asi 1 cm prekrývali.

Dáme do rozohriatej rúry na 3 – 4 minúty pri 170 °C, aby sa syr mierne roztopil.

Pripravíme si plnku.

Do misky si vyklopíme nátierkové maslo, pridáme klasické maslo, nasekanú petržlenovú vňať a pokrájané vajíčka natvrdo.

Dobre premiešame.

Podľa chuti môžeme osoliť alebo okoreniť.

Pridáme ešte asi lyžičku horčice.

Opäť všetko dobre premiešame.

Teraz si na syr naukladáme plátky šunky.

Ak je syr ešte teplý, necháme úplne vychladnúť.

Až potom rovnomerne natrieme pripravenou plnkou.

Prúžky papriky uložte kúsok od kraja a začnite roládu čo najtesnejšie zmotávať.

Pomôžeme si papierom na pečenie, z ktorého sa roláda pekne odlupuje.

Stočenú roládu zabaľte do papiera na pečenie a odložte asi na 2 hodiny do chladničky.

Potom môžete nakrájať a podávať.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

 

Najlepšie recepty na dnes