plny-hrniec_transparent_negativ.png

Fantastická smotanová pizza

Ak patríte k milovníkom pizze, možno by ste radi vyskúšali menšiu, ale o to chutnejšiu obmenu klasického receptu. Namiesto paradajkovej omáčky sa totiž používa smotana, ktorá celé jedlo zjemní a dodá mu špecifickú chuť.

Potrebujeme:

250 ml teplej vody

500 g polohrubej múky

40 g čerstvého droždia

1 lyžičku soli

1 lyžičku kryštálového cukru

2 lyžice olivového oleja

Obloha:

300 ml kyslej smotany

3-4 strúčiky cesnaku

2 ks červenej cibule

1 konzervu sterilizovanej kukurice

100 g slaniny

100 g šunky

200 g srúhaného syra

Postup:

Vodu nalejeme do menšej misky a pridáme cukor. Potom do vody rozmelíme droždie a počkáme, kým vyjde kvások (10-15 min.).

V inej miske zmiešame múku so soľou, následne pridáme kvások, olej a vypracujeme hladké cesto.

Cesto prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť cca 30 minút.

Pripravíme si plech na pečenie ktorý vystelieme papierom na pečenie. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pracovnej doske a preložíme na plech.

Smotanu zmiešame s pretlačeným cesnakom a zmes navrstvíme na cesto. Cibuľu, šunku aj slaninu nakrájame nadrobno a navrstvíme na smotanovú vrstvu. Nakoniec pridáme kukuricu a vložíme do vyhriatej rúry.

Pečieme pri teplote 200 stupňov, kým okraje pizze nie sú zlatisté. Pred dopečením posypeme povrch pizze syrom a pečieme, kým sa syr nerozpustí.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: nosalty

Najlepšie recepty na dnes