Výborný recept, ktorý pripravíte celkom na studeno. Je to rýchle a veľmi veľmi chutné.
Potrebujeme:
300 g maslových keksov rozmixovaných
100 g masla
Náplň:
500 g mascarpone alebo smotanového syra
300 g Salka
200 ml smotany na šľahanie
50 g práškového cukru
1 lyžička vanilkovej esencie
6 plátkov želatína
Postup:
Ku keskom pridáme rozpustené maslo a premixujeme znova. Vysypeme do formy, kde spodok vystelieme papierom na pečenie a poriadne popritláčame.
Ak máte menšiu formu, môžete kesíky ťahať aj po bokoch formy, prípadne môžete použiť aj na ozdobu na vrch torty. Ak ale máte väčšiu formu, dajte len na spodok (uvidíte, aký hrubý chcete základ mať). Dáme do chladničky a pripravíme krém.
V kuchynskom robotovi si vyšľaháme smotanový syr, pridáme naraz 50 g práškového cukru, vanilkovú arómu a šľaháme ďalej. Keď máme zmes tuhšiu pomaličky prilievame smotanu na šľahanie. Necháme šľahať 4 minúty. Kuchynského robotanastavíme na najslabšiie otáčky a nakoniec znova pomaličky prilievame salko. Ochutnáme zmes a ak sa nám zdá málo sladká, môžeme ešte pridať cukor (ja nepridávam, ale každý má inú chuť).
Nakoniec do zmesi vmiešame rozpustenú želatínu, ktorú sme si pripravili podľa návodu na obale. Vylejeme na vychladené keksíky, pár krát s formou pobúchame aby sme sa zbavili väčších bubliniek a dáme do chladničky, alebo na balkón, ak je chladno.