plny-hrniec_transparent_negativ.png

Fantastická torta ktorú vykúzlite raz dva: Príprava cesta aj krému vám zaberie len pár minút, potom stačí len spojiť a je na stole!

Príprava torty je väčšinou pomerne zložitá a zaberie veľa času. Ale túto bleskovú tortu s fantastickým krémom z mascarpone a šľahačky podľa receptu z youtube si môžete dopriať tak často, ako len budete chcieť!

Potrebujeme:

Na cesto:

3 vajcia

90 g cukru

90 g hladkej múky

3 g prášku do pečiva

formu s priemerom 18 cm

Na krém:

200 g šľahačkovej smotany

30 g práškového cukru

150 g mascarpone

Na sirup:

20 g cukru

30 g vody

Iné:

180 g jahodového džemu

Postup:

V mise si vyšľaháme vajcia s cukrom do peny. Pridáme preosiatu múku, prášok do pečiva a metličkou ľahkými pohybmi zapracujeme tak, aby nám vzniklo kompaktné cesto. Dno formy si vystelieme papierom na pečenie a nalejeme do nej cesto.

Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C asi 30 minút.

Upečený korpus vyberieme z formy, dáme dolu papier na pečenie, prekrojíme ho na tri časti a jednu časť rozomelieme mixérom na omrvinky.

Teraz si pripravíme krém. Šľahačkovú smotanu si nalejeme do misy a vyšľaháme hustú šľahačku.

Pridáme práškový cukor, mascarpone a zašľaháme všetko spolu do kompaktného krému.

Ten následne preložíme do zdobiaceho vrecúška. Do druhého zdobiaceho vrecúška si dáme džem.

Ostáva ešte zarobiť sirup zmiešaním vody a cukru a môžeme vrstviť tortu.

Na tanier si dáme papier na pečenie v 4 pásoch, položíme naň prvú vrstvu korpusu a polejeme ho sirupom.

Pomocou zdobiaceho vrecúška rovnomerne navrstvíme krém a rozotrieme. Po obvode spravíme jednu vyvýšenú vrstvu krému a pomocou druhého zdobiaceho vrecúška nanesieme džem. Rozotrieme.

Navrch priložíme druhý korpus, ktorý nepolievame sirupom, ale rovno nanesieme krém po celej ploche, aj po bokoch.

Zvrchu, aj po bokoch posypeme omrvinkami z rozmrveného korpusu a odstránime zospodu papier na pečenie.

Necháme vychladiť aspoň 30 minút a môžeme podávať.

Prajeme dobrú chuť! 

Video návod:

 

 

 

Najlepšie recepty na dnes