plny-hrniec_transparent_negativ.png

Fantastická nemecká nátierka z 3 hlavných surovín: Nikto neuhádne, čo tvorí jej základ!

Hľadáte výborný tip na domácu nátierku? Potom ste na správnom mieste a tento recept si určite dobre poznačte.

 

 

Táto netradičná originálna nátierka podľa receptu z youtube sa výborne hodí napríklad k čerstvej bagete a recept je veľmi jednoduchý. 

Potrebujeme:

1 cibuľu

1 jablko

50 g vlašských orechov

 

 

Dochutenie:

10 g masla

soľ

čierne korenie

trochu horčice

Na podávanie:

čerstvú bagetu

Postup:

Panvicu si rozhorúčime.

Dáme na ňu roztopiť maslo. 

 

 

Bagetu si nakrájame na krajce.

Opečieme ich na masle z oboch strán dozlatista. 

 

 

Na druhú panvicu si dáme znovu rozpustiť maslo.

Vložíme nadrobno pokrájanú cibuľu. 

Orestujeme ju do sklovita a kým sa restuje, očistíme si jablko, ktoré následne pokrájame na malé kúsky. 

 

 

Jablko pridáme k cibuli na panvicu spolu s ďalším kúskom masla.

Smažíme ho, kým nezmäkne.

 

 

Keď je jablko mäkké, všetko preložíme do mixéra.

Nakoniec pridáme aj nasucho opražené nasekané vlašské orechy. 

Všetko spolu rozmixujeme tyčovým mixérom dohladka.

Osolíme, okoreníme a pridáme trochu horčice.

Nátierku natrieme na opečené kúsky bagety a podávame.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

Svieža nátierka z mrkvy, jabĺčka a kyslej smotany

 

 

Vynikajúci recept na svieži a ľahký šalát z mrkvy a kyslej smotany.

Môžete ho podávať ako prílohu, alebo aj ako výbornú nátierku.

Určite skúste tento recept, našli sme ho pre vás na youtube.

Potrebujeme:

3 mrkvy

Pór 120 g

1 jablko

Zväzok kôpru

2-3 lyžičky kyslej smotany alebo jogurtu

2 lyžičky horčice

Soľ

Čierne mleté korenie

Postup:

Nachystáme si prísady. Na tento šalát vám budú stačiť len 2 kusy zeleniny – mrkva a pór.

Pór nakrájame nadrobno.

Mrkvu si očistíme a nastrúhame alebo spracujeme v kuchynskom robote.

Kôpor nakrájame najemno.

Mrkvu zmiešame s pórom vo vhodnej miske.

Pridáme nakrájaný kôpor.

Pridáme aj očistené a nastrúhané jablko (z jablka vytlačíme šťavu).

Pridáme kyslú smotanu, horčicu a soľ aj koreniny.

Dobre zamiešame.

Necháme odležať v chladničke aspoň 30 minút a môžeme podávať.

Šalát je vynikajúci ako príloha, alebo aj ako výborná ľahká nátierka na chlebíčky.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes