Fantastická nemecká nátierka z 3 hlavných surovín: Nikto neuhádne, čo tvorí jej základ!

Hľadáte výborný tip na domácu nátierku? Potom ste na správnom mieste a tento recept si určite dobre poznačte.

Táto netradičná originálna nátierka podľa receptu z youtube sa výborne hodí napríklad k čerstvej bagete a recept je veľmi jednoduchý. 

Potrebujeme:

1 cibuľu

1 jablko

50 g vlašských orechov

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

 

Dochutenie:

10 g masla

soľ

čierne korenie

trochu horčice

Na podávanie:

čerstvú bagetu

Postup:

Panvicu si rozhorúčime.

Dáme na ňu roztopiť maslo. 

Bagetu si nakrájame na krajce.

Opečieme ich na masle z oboch strán dozlatista. 

Na druhú panvicu si dáme znovu rozpustiť maslo a vložíme nadrobno pokrájanú cibuľu. 

Orestujeme ju do sklovita a kým sa restuje, očistíme si jablko, ktoré následne pokrájame na malé kúsky. 

Jablko pridáme k cibuli na panvicu spolu s ďalším kúskom masla a smažíme ho, kým nezmäkne.

Keď je jablko mäkké, všetko preložíme do mixéra a nakoniec pridáme aj nasucho opražené nasekané vlašské orechy. 

Všetko spolu rozmixujeme tyčovým mixérom dohladka, osolíme, okoreníme a pridáme trochu horčice.

Nátierku natrieme na opečené kúsky bagety a podávame.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

Svieža nátierka z mrkvy, jabĺčka a kyslej smotany

Vynikajúci recept na svieži a ľahký šalát z mrkvy a kyslej smotany.

Môžete ho podávať ako prílohu, alebo aj ako výbornú nátierku.

Určite skúste tento recept, našli sme ho pre vás na youtube.

Potrebujeme:

3 mrkvy

Pór 120 g

1 jablko

Zväzok kôpru

2-3 lyžičky kyslej smotany alebo jogurtu

2 lyžičky horčice

Soľ

Čierne mleté korenie

Postup:

Nachystáme si prísady. Na tento šalát vám budú stačiť len 2 kusy zeleniny – mrkva a pór.

Pór nakrájame nadrobno.

Mrkvu si očistíme a nastrúhame alebo spracujeme v kuchynskom robote.

Kôpor nakrájame najemno.

Mrkvu zmiešame s pórom vo vhodnej miske.

Pridáme nakrájaný kôpor.

Pridáme aj očistené a nastrúhané jablko (z jablka vytlačíme šťavu).

Pridáme kyslú smotanu, horčicu a soľ aj koreniny.

Dobre zamiešame.

Necháme odležať v chladničke aspoň 30 minút a môžeme podávať.

Šalát je vynikajúci ako príloha, alebo aj ako výborná ľahká nátierka na chlebíčky.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

https://youtu.be/MR1hwMya79E

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Témy:


Pridajte svoj komentár