Fantastická marináda na pečienku podľa tajného receptu: Ak ju použijete, pečienka bude vždy úžasne mäkká a chutná!

Ak pripravujete hydinové pečienky často, určite viete, že občas počas tepelnej úpravy stvrdnú a výsledok už ani zďaleka nie je taký chutný, ako by ste chceli. V našej rodine sa tento recept traduje už dlhé roky a na používame ho vždy práve pri príprave hydinovej pečiienky.

Ak pripravujete hydinové pečienky často, určite viete, že občas počas tepelnej úpravy stvrdnú a výsledok už ani zďaleka nie je taký chutný, ako by ste chceli. V našej rodine sa tento recept traduje už dlhé roky a na používame ho vždy práve pri príprave hydinových pečienok. Vďaka tejto marinády sú mäkké a úžasne chutné, oplatí sa vyskúšať.

Potrebujeme:

1 kg hydinových pečienok

3 ks cibule

6 strúčikov cesnaku

2 lyžice kukuričného škrobu

2 lyžice medu

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

3 lyžice paradajkového pretlaku

Horúcu vodu na zriedenie

70-100 g bravčovej masti

1 lyžičku sladkej papriky

Soľ – pridávam vždy až na koniec

Postup:

Pečeň očistíme, zabalíme do fólie a zľahka poklepeme – stačí aj širšou stranou čepele noža.

Potom nakrájame, preložíme do misky a posypeme paprikou a škrobom. Necháme chvíľu odpočinúť, pridáme pretlačený cesnak, zalejeme časťou rozpustenej masti a necháme odpočívať ešte 15 minút.

Paradajkový pretlak zmiešame s medom a pridáme aj trochu horúcej – až vriace vody na zriedenie – vznikne nám redšia zmes.

Na rozpálenej masti opražíme cibuľku a pridáme aj marinovanú pečienku, ktorú opražíme zo všetkých strán dozlatista. Niekoľko minút dusíme s cibuľkou. Potom zalejeme omáčkou a solíme až tesne pred koncom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: tudasfaja