plny-hrniec_transparent_negativ.png

Fantastická marináda na pečienku podľa tajného receptu: Ak ju použijete, pečienka bude vždy úžasne mäkká a chutná!

Ak pripravujete hydinové pečienky často, určite viete, že občas počas tepelnej úpravy stvrdnú a výsledok už ani zďaleka nie je taký chutný, ako by ste chceli. V našej rodine sa tento recept traduje už dlhé roky a na používame ho vždy práve pri príprave hydinovej pečiienky.

Ak pripravujete hydinové pečienky často, určite viete, že občas počas tepelnej úpravy stvrdnú a výsledok už ani zďaleka nie je taký chutný, ako by ste chceli.

 

 

V našej rodine sa tento recept traduje už dlhé roky a na používame ho vždy práve pri príprave hydinových pečienok.

Vďaka tejto marináde sú pečienky mäkké a úžasne chutné, oplatí sa vyskúšať.

Potrebujeme:

1 kg hydinových pečienok

3 ks cibule

6 strúčikov cesnaku

2 lyžice kukuričného škrobu

2 lyžice medu

3 lyžice paradajkového pretlaku

Horúcu vodu na zriedenie

70-100 g bravčovej masti

1 lyžičku sladkej papriky

Soľ – pridávam vždy až na koniec

Postup:

Pečeň očistíme.

 

 

Zabalíme do fólie a zľahka poklepeme – stačí aj širšou stranou čepele noža.

Potom nakrájame.

Preložíme do misky a posypeme paprikou a škrobom.

 

 

Necháme chvíľu odpočinúť.

Potom pridáme pretlačený cesnak.

Pečienku zalejeme časťou rozpustenej masti.

 

 

Necháme odpočívať ešte 15 minút.

Marináda:

Paradajkový pretlak zmiešame s medom.

 

 

Pridáme aj trochu horúcej – až vriace vody na zriedenie – vznikne nám redšia zmes.

Na rozpálenej masti opražíme cibuľku.

A pridáme aj marinovanú pečienku, ktorú opražíme zo všetkých strán dozlatista.

 

 

Niekoľko minút dusíme s cibuľkou.

Potom zalejeme omáčkou a solíme až tesne pred koncom.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes