O 30 minút môžete krájať: Fantastická makovo-šľahačková roláda s jahodovým džemom!

Táto roláda je jednoducho vynikajúca. Najlepšie chutí s domácim jahodovým džemom.

Už ste tento rok vyrábali jahodový džem? Ja som ho už aj stihla otestovať v tejto výbornej roláde. Je celkom jednoduchá a máte ju hotovú za pol hodinky. A chutí skutočne fantasticky.

Potrebujeme:

Tortovú oblátku

Jahodový džem – asi 6 lyžíc

Na cesto:

6 bielkov

100 g kryštálového cukru

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

80 g hladkej múky

½ bal. prášku do pečiva

4 lyžice oleja

3 lyžice maku

Na krém:

250 ml smotany na šľahanie

2 bal. vanilkového cukru

1 lyžicu citrónovej šťavy

250 g mascarpone alebo jemného tvarohu

Postup:

Pripravíme si plech s rozmermi 40×32 cm a vystelieme ju papierom na pečenie. Rúru nastavíme na 180 stupňov. Bielky ušľaháme na tuhý sneh a postupne pridáme cukor, olej, múku a prášok do pečiva. Napokon pridáme aj mak a cesto navrstvíme na plech. Uhladíme lyžicou a vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme 15-20 minút. Hotový plát obrátime a papier opatrne odstránime, zrolujeme a necháme vychladnúť.

Smotanu ušľaháme (môžeme pridať aj stužovač do šľahačky) a vmiešame mascarpone, vanilkový cukor a citrónovú šťavu. Oblátku uložíme na vlhkú handričku a potrieme džemom. Na zmäknutú oblátku uložíme cesto a na cesto navrstvíme krém. Zrolujeme a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: coolinarika