Určite ak vy poznáte klasickú krtkovu tortu, charakteristickú utešeným tvarom. Dnes vám ukážeme, ako prirpaviť túto pochúťku na plechu. Výsledok si určite zamiluje celá rodina!
Na cesto:
2 vajcia
90 g práškového cukru
100 ml oleja
100 ml mlieka
200 g hlakej múky
3 lyžice kakaa
1 bal. prášku do pečiva
Náplň:
250 g smotanového syra (mascarpone)
250 ml smotany na šľahanie
Práškový cukor alebo med podľa chuti
250 g jemného tvarohu
4 banány prekrojené pozdĺžne na polovice
100 g strúhanej čokolády
Pripravíme si menší plech na pečenie. Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. Žĺtky ušľaháme s cukrom do peny- Do hmoty pomaly všľaháme olej. Do tejto hmoty vmiešame mlieko izbovej teploty, múku, prášok do pečiva a kakao. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a ten vmiešame do žĺtkovej zmesi.
Cesto navrstvíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov 20 minút.
Upečené cesto necháme vychladnúť. Potom si 1-1,5 cm od kraja naznačíme vnútorný obdĺžnik. Potom tento vnútorný obdĺžnik cesta vyberieme asi do hĺbky 1 cm. Toto cesto použijeme na vyrobenie posýpky na závar.
Do vnútra vydlabaného obdĺžnika uložíme polovice banánov.
Mascarpone zmiešame s cukrom, ušľahanou šľahačkou a tvarohom. Do krému vmiešame čokoládu a navrstvíme na banány.
Nakoniec nasypeme na vrch koláč posýpku zo vyšného cesta.
Vložíme do chladničky, necháme vychladiť a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: wielkiezarcie
Mini koláčiky z majonézy bez kysnutia: Fantasticky mäkučké a jemné, vhodné na každú príležitosť!… https://t.co/rPJnVtQnRQ
1 year agoŽeny, toto je niečo prekrásne: Keď si pôjdete dať robiť nechty, pozrite si najskôr túto inšpiráciu – vyberie si kaž… https://t.co/I5ddGGNhb3
1 year agoKaždý rok sa nevieme dočkať úrody ríbezlí, ale džem z nich nerobíme: Babičkin zázračný recept na domáci ríbezľový n… https://t.co/ScfcKqhWyt
1 year agoZabudnite na tuje: Záhradný architekt vybral perfektné nápady, ako využiť priestor pri plote - toto budú obdivovať… https://t.co/Cnw3vTZs31
1 year agoV tomto horku nepečte koláče ani torty, toto sa podáva o 5 minút: Studené dezerty pre návštevy, lepšie ako zmrzlina… https://t.co/HroI36HuXG
1 year ago