plny-hrniec_transparent_negativ.png

Fantastická jogurtová bábovka

Máte radi bábovku? Ak áno, vyskúšajte tú najlahodnejšiu verziu, akú poznáme. Jogurtová bábovka s lahodným krémom je jednoduchá na prípravu a doslova sa rozplýva na jazyku.

Máte radi bábovku? Ak áno, vyskúšajte tú najlahodnejšiu verziu, akú poznáme. Jogurtová bábovka s lahodným krémom je jednoduchá na prípravu a doslova sa rozplýva na jazyku.

Potrebujeme:

150 g masla

250 g kryštálového cukru

250 g polohrubej múky

250 g bieleho jogurtu

4 vajcia

Štipku soli

Náplň:

500 g bieleho jogurtu – nie príliš hustý

4 žĺtky

40 g kukuričného škrobu

100 g práškového cukru

Postup:

Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. Z bielkov a štipky soli ušľaháme sneh. Rúru nastavíme na 180 stupňov.

Formu na bábavku s priemerom 22 cm vymastíme olejom.

Maslo ušľaháme s cukrom a do zmesi postupne pridáme jogurt a žĺtky. Potom do hmoty postupne vmiešame múku.

52673b1a61c0f5e135ae3e029bd07a1c_view_l

Nakoniec do hmoty postupne po lyžiciach vmiešame sneh. Cesto navrstvíme do formy a vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 30-40 minút.

Jogurt zmiešame so žĺtkami, cukrom a škrobom. Zmes preložíme do vodného kúpeľa a preložíme na plameň a za stáleho miešania varíme, kým krém nezhustne. Krém necháme vychladnúť a podávame s bábovkou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: coolinarika

Najlepšie recepty na dnes