Tajomstvo najchutnejšej pečienky, ktorá sa rozplýva na jazyku! Úžasne jemná, žiadna horkosť a je tak delikátna, že si pridajú aj tí, ktorí ju nemajú radi!

Pečienku niektorí milujú a iní sa jej radšej oblúkom vyhnú. Koľko ľudí, toľko chutí. Ak ste však vy milovníkom pečienky a doma máte pár odporcov, skúste ju pripraviť na tento spôsob. Ak im nepoviete, že je to pečienka, ani nezistia. Vyskúšajte, rozplýva sa na jazyku!

Potrebujeme:

600 g kuracej alebo hovädzej pečienky

1 šálka mlieka

2 cibuľe

soľ

mleté čierne korenie

...

2 strúčiky cesnaku

čerstvý kôpor

Postup:

Pečienku si dôkladne umyjeme, nakrájame a minimálne na hodinu (najlepšie na celú noc) namočíme do mlieka.

Cibuľku si nakrájame a jemne osmažíme.

Pridáme nakrájaný cesnak a pečienku. Orestujeme do mäkka.

Nakoniec osolíme, okoreníme, pridáme nasekaný kôpor a ešte minútku osmažíme.

Fantastická, jemná a nemusíte sa báť horkosti. Podávame so zemiakovou kašou, ryžou, alebo zemiakmi na masle.

Náš TIP: Aby pečienka nebola tvrdá, soľte ju vždy až nakoniec. Restujte ju len pokiaľ nezmäkne a nie je hotová. Dlhá tepelná úprava vedie k stvrdnutiu a môže zhorknúť.