Pečienku niektorí milujú a iní sa jej radšej oblúkom vyhnú. Koľko ľudí, toľko chutí. Ak ste však vy milovníkom pečienky a doma máte pár odporcov, skúste ju pripraviť na tento spôsob. Ak im nepoviete, že je to pečienka, ani nezistia. Vyskúšajte, rozplýva sa na jazyku!
Potrebujeme:
600 g kuracej alebo hovädzej pečienky
1 šálka mlieka
2 cibuľe
soľ
mleté čierne korenie
2 strúčiky cesnaku
čerstvý kôpor
Postup:
Pečienku si dôkladne umyjeme, nakrájame a minimálne na hodinu (najlepšie na celú noc) namočíme do mlieka.
Cibuľku si nakrájame a jemne osmažíme.
Pridáme nakrájaný cesnak a pečienku. Orestujeme do mäkka.
Nakoniec osolíme, okoreníme, pridáme nasekaný kôpor a ešte minútku osmažíme.
Fantastická, jemná a nemusíte sa báť horkosti. Podávame so zemiakovou kašou, ryžou, alebo zemiakmi na masle.
Náš TIP: Aby pečienka nebola tvrdá, soľte ju vždy až nakoniec. Restujte ju len pokiaľ nezmäkne a nie je hotová. Dlhá tepelná úprava vedie k stvrdnutiu a môže zhorknúť.