Fantastická horčicová marináda, ktorú pripravíte bez odmerky, len pomocou 1 lyžice!

Keď nebudete vedieť, ako pripraviť mäso tak, aby bolo skutočne neodolateľné, spomeňte si na tento recept.

Vynikajúci tip, ako pripraviť úžasne chutné kuracie alebo morčacie mäso. Vyskúšajte rýchlu horčicovú marinádu s medom, ktoré dodá mäso báječnú chuť!

Potrebujeme:

1 a ½ lyžice horčice (ideálne je dať 1 lyžicu plnotučnej a ½ lyžice celozrnnej horčice)

1 lyžicu medu

1 lyžicu oleja

1 lyžicu sójovej omáčky

1 lyžicu citrónovej šťavy

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

4-5 lyžíc (100 g) zemiakového škrobu

Soľ a čierne mleté korenie

2 strúčiky cesnaku

Voliteľné: nadrobno nasekané zelené bylinky

Marináda je na 600 g kuracieho alebo morčacieho mäso

Postup:

V miske zmiešame všetky prísady a dobre premiešame. Marinádu nalejme na mäso nakrájané menšie kúsky a necháme marinovať minimálne 5 hodín – ideálne cez noc.

Mäso môžeme pripraviť na panvici na troche oleja, alebo upiecť v rúre či ugrilovať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk