plny-hrniec_transparent_negativ.png

Fantastická „Eskimo“ torta: Chutí ako zmrzlina!

Mliečny krém a čokoláda chutia ako obľúbená mrazená pochúťka. Pripravte si zimnú verziu neodolateľnej letnej zmrzliny. Určite vám zachutí.

Pochúťka, ktorú si zamilujú malí aj veľkí maškrtníci. Mliečny krém a čokoláda chutia ako obľúbená mrazená pochúťka. Pripravte si zimnú verziu neodolateľnej letnej zmrzliny. Určite vám zachutí.

Potrebujeme:

6 vajec

10 lyžíc vody

½ lyžičky jedlej sódy

1 lyžičku vanilkovej arómy

2 a 1/3 šálky kryštálového cukru

1 a 1/2 šálky hladkej múky

4 lyžice kakaového prášku

300 g masla

 

1 šálku mlieka

2 lyžice kyslej smotany

1 bal. vanilkového cukru

Postup:

4 vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. Žĺtky rozšľaháme s 1 šálkou cukru, pridáme sódu, vodu, 1 a 1/2 lyžice kakaa a vanilkovú arómu.

Bielky ušľaháme na tuhý sneh a postupne ho vmiešame do žĺtkovej hmoty. Nakoniec postupne primiešame 1 šálku hladkej múky.

Formu na pečenie vymastíme olejom a navrstvíme do nej cesto. Uhladíme a vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri teplote 180 stupňov 35-40 minút.

Cesto skontroluje špáradlom.

Kým sa pečie cesto, pripravíme si krém. 2 vajcia ušľaháme s jednou šálkou cukru. Mlieko preložíme na plameň a rozmiešame v ňom zvyšnú múku. Varíme, za stáleho miešania, kým hmota nezhustne. Zložíme z plameňa a do ešte horúceho krému všľaháme vaječnú zmes.

Necháme úplne vychladnúť.

Zmäknuté maslo ušľaháme s 1 vanilkovým cukrom do peny. Maslo postupne vmiešame do vychradnutého mliečneho krému – prešľaháme, aby nám vznikol hladký krém.

Na upečené cesto navrstvíme krém a vložíme na 30-40 minút do chladničky.

Nakoniec si pripravíme polevu. Zvyšné maslo rozpustíme vo vodnom kúpeli s kakaom, zvyšným cukrom a kyslou smotanou.  Nakoniec zalejeme polevou a necháme opäť dobre vychladiť v chladničke alebo na chladnom mieste a môžeme podávať.

Najlepšie recepty na dnes