Fantastická dusená kapusta pre poriadneho chlapa: Výborná ako príloha, alebo do nej stačí hodiť klobásku a máte perfektnú večeru!

Kapusta, ktorú sme si doslova zamilovali. Recept som našla na internete a skutočne chutí tak výborne, ako opisoval autor. K údenému mäsku alebo krkovičke už nič iné ani nepodávame.

Kapusta, ktorú sme si doslova zamilovali. Recept som našla na internete a skutočne chutí tak výborne, ako opisoval autor. K údenému mäsku alebo krkovičke už nič iné ani nepodávame.

Potrebujeme:

3 a ½ lyžice bravčovej masti

2 šálky nadrobno nakrájanej cibule

2 kg kyslej kapusty (premytej a odkvapkanej)

½ lyžičky čierneho mletého korenia

½ šálky hnedého cukru

...

1 a ¾ šálky vody

Postup:

Masť zahrejeme na veľkej panvici. Pridáme cibuľku, čierne korenie a opražíme tak, aby cibuľka získala zlatistý nádych – asi 15 minút na slabom plameni. Pridáme kapustu, hnedý cukor, vodu a miešame tak, aby sa všetky prísady prepojili. Privedieme do varu, prikryjeme pokrievkou a na miernom plameni varíme asi 1 hodinu, prípadne aj menej, tak, aby sa tekutina zredukovala. Nakoniec len dochutíme a môžeme podávať, ako prílohu. Ak chceme podávať ako hlavné jedlo, do kapusty jednoducho počas varenia pridáme aj klobásu nakrájanú na kúsky.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)