Fantastická cuketa plnená syrom, pečená v rúre: Nevyprážajte, toto je stokrát lepšie a ani kvapka oleja!

Vynikajúci tip, ako dostať cuketu aj do tých členov rodiny, ktorí ju inak vôbec nemusia. Toto chutí naozaj každému.

Potrebujeme:

  • tri menšie cukety
  • 200 gramov tvrdého syra
  • 70 gramov hladkej pšeničnej múky
  • 1 šálku strúhanky
  • 250 gramov parmezánu
  • dve vajcia + jedna lyžička čistej vody
  • Korenie, červenú papriku, sušený cesnak e a soľ podľa chuti.

Potrebujeme:

Mladé cukety sa dôkladne umyjú, vysušia a odrežú sa konce.

Zeleninu nakrájajte na dve časti a potom každú polovicu nakrájajte na tenké plátky. Hrúbka jedného plátku by mala byť približne päť milimetrov.

Cuketu preložte do cedníka alebo sitka, pridajte štipku soli, premiešajte. Nechajte pôsobiť 20 minút nasolené, aby sa odstránila prebytočná tekutina.

Potom rozmiestnite na pracovnú plochu, osušte utierkami.

Plátky cukety posypte provensálskymi bylinkami alebo akýmkoľvek iným korením.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Akýkoľvek tvrdý syr nakrájame na tenké plátky: ich veľkosť by mala zodpovedať veľkosti cukinových plátok.

Syr vložíme medzi dva plátky cukety.

Nachystáme si prísady na trojobal – do jednej misky hladkú múku, do druhej strúhanku do tretej vajíčko s trochou vody (rozšľahané).

Do misky so strúhankou môžete pridať trochu červenej mletej papriky, sušeného cesnaku a strúhaného parmezánu. Ak syr parmezán nemáte, nemusíte pridávať nič.

Plech vyložte papierom na pečenie: nemusíte ho natierať olejom.

Sendviče zo cukety najskôr obalíme v múke, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke. Ihneď preložte na plech na pečenie.

Plech vložíme do rúry zohriatej na 170 stupňov po dobu 25-30 minút.

.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)