Potrebujeme:
1 balenie tortových oblátok
Na krém z vlašských orechov:
350 g cukru
4 žĺtky
150 g masla
250 g mleté orechy
dve tortové oplátky
jedna lyžička rum alebo vanilkovej arómy
Fanta krém:
2 bal. vanilkového pudingu
800 ml limonády Fanta
4 lyžice kr. cukru
Postup:
Príprava orechového krému. Žĺtky vyšľaháme s 150 g cukru. V hrnci alebo na panvici s hrubším dnom sa rozpustí 200 g cukru, keď cukor získa mierne hnedú farbu a premení sa na hladkú hmotu, pridáme orechy a za stáleho miešania necháme na plameni 2 minúty. Je veľmi dôležité neustále miešať, aby sa zabránilo pripálenou a horkosti orechov. Pridajte nakrájané maslo a rozmiešajte na jednotnú zmes. zamiešajte, kým sa dobre nerozmieša. Žĺtky zmiešame s cukrom a vmiešame do zmesi na plameni (keď ich vmiešavame, zložíme z plameňa, vmiešame a až následne preložíme opäť na plameň). Varte za stáleho miešania asi 5 – 6 minút, potom odstráňte z tepla, pridajte vanilkovú esenciu a premiešajte. V tomto kréme je veľmi dôležité, aby sa pri všetkých úkonoch neustále miešalo pri každom úkone, aby nelepil ani neprihorel. nakoniec vmiešame namleté alebo rozdrvené tortové oblátky (ak sa vám krém zdá dosť hustý, môžete vynechať). Krém by mal byť horúci, keď sa natrie na oplátky.
Príprava Fanta krému: Puding sa pripraví presne tak, ako je uvedené na obale, ale namiesto mlieka sa ale použije 800 ml Fanty. Krém by mal byť horúci, keď sa roztiahne na oplátky.
Zostavenie dezertu:
Na rovnú podložku uložte prvý oblátky. Na oblátku krém z vlašských orechov, ďalšiu oblátku, fanta krém, oblátku, orechový krém, oblátku a fanta krém. Nakoniec opäť oplátka. Necháme vychladiť aspoň na 2-3 hodiny, ideálne na celú noc.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)