plny-hrniec_transparent_negativ.png

Populárny „prepadávaný“ koláč s kyslou smotanou!

Nadýchané dvojfarebné cesto s čokoládovým pudingom a lahodnou polevou z kyslej smotany. Pripravte si vynikajúci dezert, ktorý spája tie najlepšie chute.

Nadýchané dvojfarebné cesto s čokoládovým pudingom a lahodnou polevou z kyslej smotany. Pripravte si vynikajúci dezert, ktorý spája tie najlepšie chute.

Potrebujeme:

Na cesto:

5 vajec

50 g kryštálového cukru

100 ml oleja

100 ml horúcej vody

250 g polohrubej múky

1/2 bal. vanilkového cukru

1 bal. prášku do pečiva

2 lyžice kakaa

Pudingová vrstva:

2 bal. čokoládového pudingu

5 lyžíc kryštálového cukru

1 l mlieka

Smotanová vrstva:

4 bal. kyslej smotany

5 lyžíc kr. cukru

4 bal. vanilkového cukru

Postup:

Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. Bielky ušľaháme s oboma cukrami na tuhý sneh, do ktorého postupne všľaháme žĺtky. Do hmoty postupne vmiešame aj ostatné ingrediencie – najskôr olej, vodu a postupne aj múku a prášok do pečiva. Výsledkom by malo byť ľahké vzdušné cesto.

Cesto rozdelíme na polovicu a do jednej vmiešame kakao. Formu na pečenie s rozmermi 25×35 cm vymastíme a vysypeme múkou. Na plech navrstvíme bledé cesto.

Z pudingových práškov, cukru a mlieka uvaríme hustý čokoládový puding a vytvorime z neho „fľaky“ na bledom ceste. Na puding potom navrstvíme aj kakaové cesto (viď obrázok).

034028c2202a269e5e3c763b11917ac3_view_l

9841b8ace21b1a6889b7b111c5fa7876_view_l

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov, kým sa cesto nezačne odliepať od krajov.

Zo smotany a oboch druhov cukru pripravíme smotanový krém, ktorý navrstvíme na ešte horúce cesto. Necháme vychladnúť a potom vložíme do chladničky – na niekoľko hodín, ideálne na celú noc.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: coolinarika

 

Najlepšie recepty na dnes