Hustý a krémový dezert s úžasnou vôňou, ktorá všetkým vo vašom byte dá na známosť, že sa pripravuje skutočná delikatesa. Spríjemnite si všedné popoludnie nevšedným čokoládovým zážitkom!

Potrebujeme:

50 g čokolády (s vyšším obsahom kakaa)

4 vajcia

5 plátkov želatíny

2 žĺtky

80 g krupicového cukru

150 ml smotany na šľahanie

Postup:

Čokoládu nalámeme na kúsky a rozpustíme vo vodnom kúpeli. Necháme vychladnúť. Zelatínu necháme v studenej vode napučať, potom ju rozmiešame v menšej miske a odložíme ju bokom.

Žĺtky s vajciami a cukrom vymiešame nad parou, až kým nezískame hustú penu. Do peny postupne vmiešame želatínu.

Zo smotany ušľaháme tuhú šľahačku a opatrne ju vmiešame do rozpustenej vychladnutej čokolády. Napokon pridáme do hmoty aj vaječnú zmes tak, aby sme zachovali nadýchanú konzistenciu.

Krém navrstvíme do misiek alebo dezertných pohárov a vložíme do chladničky stuhnúť ( na niekoľko hodín, ideálne celú noc).

Podávame s ovocím a šľahačkou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Témy:


Pridajte svoj komentár