Hustý a krémový dezert s úžasnou vôňou, ktorá všetkým vo vašom byte dá na známosť, že sa pripravuje skutočná delikatesa. Spríjemnite si všedné popoludnie nevšedným čokoládovým zážitkom!
Potrebujeme:
50 g čokolády (s vyšším obsahom kakaa)
4 vajcia
5 plátkov želatíny
2 žĺtky
80 g krupicového cukru
150 ml smotany na šľahanie
Postup:
Čokoládu nalámeme na kúsky a rozpustíme vo vodnom kúpeli. Necháme vychladnúť. Zelatínu necháme v studenej vode napučať, potom ju rozmiešame v menšej miske a odložíme ju bokom.
Žĺtky s vajciami a cukrom vymiešame nad parou, až kým nezískame hustú penu. Do peny postupne vmiešame želatínu.
Zo smotany ušľaháme tuhú šľahačku a opatrne ju vmiešame do rozpustenej vychladnutej čokolády. Napokon pridáme do hmoty aj vaječnú zmes tak, aby sme zachovali nadýchanú konzistenciu.
Krém navrstvíme do misiek alebo dezertných pohárov a vložíme do chladničky stuhnúť ( na niekoľko hodín, ideálne celú noc).
Podávame s ovocím a šľahačkou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)