Famózny čokoládový dezert, ktorý sa rozplýva na jazyku: Je taký dobrý, že si musíte dať pozor, aby ste ho celý nezjedli sami!

Keď ochutnáte tento famózny čokoládový dezert podľa tohto receptu z youtube, budete si musieť dať pozor, aby sa ušlo aj ostatným.

Je to nebíčko v papuľke a úplne sa rozplýva na jazyku!

 

 

Potrebujeme:

100 g tmavej čokolády

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

100 g masla

1/3 šálky kryštálového cukru

1 a 1/2 šálky hladkej múky

2 PL kakaa

1 PL kypriaceho prášku do pečiva

1/2 šálky teplého mlieka

1/2 ČL vanilkovej esencie

200 ml šľahačkovej smotany

1/4 šálky práškového cukru

Na polevu:

100 g tmavej čokolády

1/3 šálky horúceho mlieka

čokoládové vločky alebo ľubovoľnú posýpku na posypanie

Postup:

Do misy si vložíme nalámanú čokoládu, pridáme zmäknuté maslo a nasypeme kryštálový cukor.

Misku dáme nad hrniec s vriacou vodou.

V tomto horúcom kúpeli necháme všetko roztopiť za stáleho miešania. 

 

 

K čokoládovej zmesi preosejeme múku s kakaom a kypriacim práškom. 

 

 

Dobre premiešame a potom zalejeme polovičnou šálkou teplého mlieka. 

Znovu celú hmotu dôkladne vymiešame. 

Formu si vymastíme trochou oleja, vystelieme papierom na pečenie a vylejeme doňho pripravené čokoládové cesto. 

 

 

Do hrnca vložíme mriežku, prikryjeme pokrievkou a rozohrejeme po dobu 5 – 10 minút. 

Formu s cestom položte na mriežku v hrnci a na slabom ohreve nechajte piecť pod pokrievkou asi 25 – 30 minút.

Alebo upečte v predhriatej rúre pri teplote 180 °C tiež asi 25 – 30 minút. 

Po upečení preklopíme plát na dosku a vložíme naspäť do formy.  

Šľahačkovú smotanu si vyšľaháme spolu s práškovým cukrom na šľahačku a nanesieme ju na plát upečeného cesta.

Následne ho na niekoľkých miestach popicháme špajdľou. 

 

TIP:

Plát môžete prípadne prekrojiť a šľahačkovú náplň umiestniť do stredu, prípadne pripraviť tento dezert úplne bez šľahačky len s čokoládovou polevou.

 

Čokoládu na polevu si nalámeme, vložíme do misky a zalejeme horúcim mliekom.

Potom dobre vymiešame, aby vznikla kompaktná poleva. 

Polevu vylejeme na šľahačkovú vrstvu a posypeme čokoládovou posýpkou. 

Hotovo, môžeme podávať. 

Prajeme dobrú chuť!

Video návod: 

 

Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay