Famózne zemiakové palacinky

Najlepšie palacinky, ktorým sa dokonca nevyrovná ani obľúbená sladká verzia. Sú vynikajúce, jemné, vláčne a skutočne jednoduché na prípravu. Vyskúšajte ich aj vy! :-)

Hoci je toto jedlo jednoduché na prípravu, jeho chuť je skutočne vynikajúca. Palacinky môžete použiť ako chutnú prílohu, naplniť ingredienciami podľa chuti, alebo si ich vychutnávať len tak – s kyslou smotanou a čerstvou zeleninou.

Potrebujeme (na 6 porcií):

1 kg zemiakov

200 g hladkej múky

200 ml mlieka

100 ml minerálnej vody

2 vajcia

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

250 g polosuchej salámy

2 strúčiky cesnaku

Soľ

2 lyžice petržlenovej vňate nasekanej nadrobno

1-2 lyžiky vegety

Olej

Postup:

Zemiaky ošúpeme, nastrúhame najemno a prebytočnú tekutinu scedíme. Pridáme múku, mlieko, a salámu nakrájanú na tenké prúžky a všetko dôkladne premiešame. Pridáme trochu soli, čierne korenie, nasekaný petržlen, pretlačený cesnak a vegetu. Premiešame, aby sa všetky ingrediencie spojili.

Na panvici rozpálime olej a potom naberačkou dávkujeme jednotlivé palacinky – na panvici vytvarujeme z cesta tenké palacinky. Vyprážame z obcoch strán dozlatista.

Podávame teplé s čerstvou zeleninou, dusenou kapustou alebo obľúbeným dresingom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: coolinarika