Famózne zemiakové klobásky: Sú bez mäsa, chutia fantasticky a nezaťažia žalúdok tak, ako klasika z mäsa!

Vynikajúce jedlo ktoré zasýti a na jeho prípravu nepotrebujete žiadne mäso. Prekvapte svojich hostí touto originálnou pochúťkou :)

Vynikajúce jedlo ktoré zasýti a na jeho prípravu nepotrebujete žiadne mäso.

Prekvapte svojich hostí touto originálnou pochúťkou :)

 

 

Potrebujeme:

500 g surových zemiakov

...

100 – 120 g bravčovej masti s oškvarkami

2 ks cibule

2 – 3 strúčiky cesnaku

1ČL krupice

Soľ, mleté čierne korenie podľa chuti

bobkový list podľa chuti

1 m jedlých čriev (kúpite v mäsiarskych potrebách)

Postup:

Ošúpte si zemiaky, aj cibuľu.

 

 

Zemiaky nakrájajte na malé kocky a zalejeme vodou.

Cibuľku si nakrájajte na drobno a osmažte na bravčovej masti do sklovita.

Pridajte oškvarky a zmiešajte s cibuľkou.

 

 

Zemiaky sceďte a pomeľte mlynčekom na mäso.

Pridajte k nim cibuľu s oškvarkami.

Osoľte, okoreňte, pridajte cesnak a krupicu.

Všetko dobre premiešajte a môžete začať plniť.

Ak nemáte stroj na plnenie, postačí vám aj plastová fľaša.

Použite 1,5 litrovú fľašu a hrdlo odrežte s dĺžkou 7-8 cm.

 

 

Na tej strane, kde sa fľaša uzatvára vrchnákom pripevnite potravinárskou niťou črevo, z druhej strany začnite plniť zemiakovou plnkou.

Naplnenú klobásku uviažte a položte na plech vystlaný papierom na pečenie.

Potrite rastlinným olejom a sójovou omáčkou a nechajte asi 10 minút stáť.

 

 

Pripravené klobásky pečte v rúre pri teplote 180 stupňov asi 40-50 minút.

Aby vám črievka nepraskli, treba ich asi 2-3 krát prepichnúť tenkou ihlou v intervale cca 10 minút.

TIP:

Ak si chcete urobiť zásoby, zemiakové klobásky sa dajú aj zmraziť.

Neskôr ich len vytiahnete, necháte rozmraziť, potriete olejom a sójovou omáčkou a môžete piecť.

Zdroj: tipichnyjkulinar.com

Foto: iladies